Blokhus - lej sommerhus ved den skønneste sandstrand

Søg efter sommerhuse i Blokhus
ankomst - afrejse please wait
Langer Nordseestrand in Blokhus mit Dünen

Den nordjyske badeby Blokhus er et kendt og elsket feriemål for mange danske og udenlandske turister. Nedenfor den hyggelige by, der ligger i læ bag høje klitter, mødes du af en af Nordeuropas skønneste strande. Her kan du leje sommerhus tæt på den brede, hvide sandstrand, og Vesterhavets brusende bølger og den charmerende ferieby byder dig velkommen til en klassisk dansk badeferie ved nordvestkysten.

Map

Blokhus - en lang historie som ferieby

Blokhus er i dag et af Danmarks mest velbesøgte ferieområder, men sådan har det ikke altid været. Byens historie trækker tråde langt tilbage i tiden, til da byen blot var et ukendt lille fiskerleje i Jammerbugten.

Navnet Blokhus er med sandsynlighed affødt af de mange blokhuse, der i 15-1600-tallet og nogle hundrede år frem fungerede som opmagasinering af eksportvarer til Norge, og dermed gjorde byen til en kendt skudehandelplads i samtiden. Den gamle stråtækte strandingsgård, der ligger få hundrede meter fra stranden, og som i dag danner rammerne om Restaurant Futten, udgjorde centrum for datidens skudehandel med Norge.

Sund i Nordsøluften

Fra midten af 1800-tallet begyndte især velhavere at nære en stigende interesse for den friske vesterhavslufts velgørende egenskaber - særligt i 1853, hvor Danmark var hærget af en koleraepidemi, indfandt sommergæsterne sig i Blokhus, hvor der var og stadig er, frisk luft og masser af plads Herefter gik det stærkt.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Blokhus

Badehusene - tæt på Vesterhavets bølger

Herefter gik det stærkt. Byen fik sit første badehotel og med tiden begyndte de første sommerhuse også at skyde op, og i dag kan du vælge mellem flere hundrede sommerhuse i og omkring Blokhus.

Hvert år d. 1. maj opstilles de ikoniske, hvide badehuse, der er kendetegnende for stranden i Blokhus, og her står de frem til d. 30. september, hvor de sættes i vinterhi for at skåne dem mod efterårets og vinterens barske vejr.

Badehusene og deres skønne beliggenhed tæt på klitterne med frit udsyn til Vesterhavet er i høj kurs, og der er en lang venteliste på at få en af disse hvide oaser tildelt.

Flere badehuse i nabolandsbyen

De hvide badehuse er måske endda mere kendt fra det nordligere beliggende Løkken, der som Blokhus er kendt og elsket for sin skønne strand og sit store udvalg af sommerhuse.

Mad med mere i Blokhus

Blokhus er et s[a]kønt sted at gæste - uanset hvornår på året, du har lejet sommerhus i den nordjyske badeby, hvor et stort udbud af restauranter og barer gæstfrit byder sig til - både i de varme sommermåneder og i det ofte blæsende vinterhalvår.

Den gamle strandningsgård, der i dag huser Restaurant Futten, er blot en af badebyens mange spisesteder. På byens restauranter kan du få serveret alt fra lækre fiskeretter over italienske måltider til burgere, og som det er kutyme i de fleste feriebyer, har Blokhus naturligvis også flere iscafeer og -kiosker .

Kaffe og kage

På Kunstcafeen, der ligger på vejen ned mod stranden, kan du hver dag nyde en brunch, ligesom du også altid kan få fyldt depoterne med kaffe og kage efter en lang, skøn gåtur langs havet. På samme vej ligger Restaurant Hawet, der ligger i en historisk bygning, der under skudehandlens storhedstid blev anvendt som maltgøreri.

Shopping i Blokhus

Foruden at byde på mange forskellige spisesteder, så udmærker Blokhus sig, trods sin beskedne størrelse på 500 fastboende indbyggere, også ved at have en hel del butikker. I byen kan man handle i forskellige mode- og sportstøjbutikker, ligesom Blokhus også har en velassorteret legetøjsbutik, og forskellige butikker, der sælger souvenirs til feriegæster.

Stort udvalg på Torvet

Torvet i Blokhus [b]danner centrum for byens handelsliv, og det er også her, du finder det store mode- og livsstilshus Kalstrup, der på tre etager og med 3.200 kvadratmeter er et mekka for shoppeglade feriegæster. I den store butik kan du foruden at købe mode og interiør også købe delikatesser og nyde en kop kaffe i butikkens café.

I højsæsonen summer Torvet af livlig aktivitet, og særligt er sommerens udendørskoncerter med danske bands og solister et trækplaster.

Indkøbsmuligheder og frisk fisk på stranden

Blokhus rige handels- og restaurationsliv til trods ligger der kun en enkelt mindre Spar Købmand på Torvet, men i nabobyen Hune, som ligger ca. en kilometer væk, er der indkøbsmuligheder i en lidt større dagligvarebutik. Om sommeren er det ved nedkørslen til stranden muligt at handle ved en fiskebil, der sælger nyfangede fisk, og Blokhus Bageri, der ligger på Aalborgvej, sørger året rundt for frisk brød til morgenkaffen.

Hvis vejret viser sig fra sin mere lunefulde side, og Vesterhavets bølger derfor ikke virker tiltrækkende, tilbyder Feriecenter Blokhus dagsgæster adgang til deres swimmingpool, wellnessområde og fitnessfaciliteter.

Oplev Hune

På vejen til Blokhus kører man igennem Hune, hvor det også er muligt at leje sommerhuse. De to byer er nærmest vokset sammen, og bylivet i Blokhus eller en dukkert i Vesterhavet ligger i rimelig gå- og cykelafstand. Hunes handels- og restaurationsliv udgøres af et par tøjbutikker, en fiskerestaurant, et pizzeria og en grillbar samt en café i forbindelse med Skulpturparken, der byder på byens mest velbesøgte ferieaktivitet.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Blokhus

Skulpturparken og Blokhus Lys

Skulpturparken Blokhus, der ligger i udkanten af Hune tæt på Blokhus Klitplantage, åbner om foråret dørene for en årligt tilbagevendende sandskulpturfestival og om vinteren for lysfestivalen Magisk Jul. Det er muligt at besøge Skulpturparken i sommersæsonen, hvor du kan betragte de imponerende værker og i ugerne op mod jul, hvor gæsterne bliver modtaget af et hav af lys.

Om sommeren kan du nemt bruge nogle timer i parkens små åndehuller, hvor velplacerede bænke, lader dig nyde parkens blomster. Ved indgangen til parken står på rad og række flere sandkasser fyldt med den type sand, der bruges til at bygge sandskulpturerne. Her inviteres børn og andre interesserede til at prøve kræfter med sandskulpturens svære kunst.

Lys og cykler

Blokhus Lys, kan ligesom skulpturparken danne rammen for en sjov familieaktivitet. På lysstøberiet kan du selv dyppe lys, og det er som regel en sjov aktivitet for de fleste. Vil du gerne cykle rundt til aktiviteterne i ferielandet, kan du leje cykler hos Hune-Blokhus Cykeludlejning, der ligger på Pirupvej.

Museum for Papirkunst og Haven i Hune

En anden sjov ferieoplevelse, der er oplagt at besøge, når du har lejet sommerhus i Blokhus, finder du på Museum for Papirkunst. Museet ligger lige før rundkørslen på Vesterhavsvej, når du kommer fra Blokhus.

Psaligraf Bit Vejles arbejde danner fundamentet for dette usædvanlige museum, hvor pensel er udskiftet med broderisaks i frembringelsen af de ualmindeligt smukke papirklip. På museet er der udover permanente og skiftende udstillinger desuden forskellige aktiviteter, der henvender sig til både børn og voksne.

Anne Justs Have

Ikke langt fra Museum for Papirkunst ligger Haven i Hune eller Anne Justs Have, som også er et usædvanligt sted i et område, hvor magert sandjord danner fundamentet. Haven er nemlig et frodigt overflødighedshorn af blomster i alle afskygninger, og den er absolut et besøg værd, hvis du holder bare en lille smule af blomster.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Blokhus

Oplevelser i Blokhus Klitplantage

På vejen fra Hune til Blokhus ligger Blokhus Klitplantage, der er et populært rekreativt område for både lokale og turister. Den skønne oase har en del afmærkede vandre- og cykelruter samt en uindhegnet hundeskov, der nemt kan give et kærkomment afbræk fra det ferietravle Blokhus.

Blokhus Gateway

Blokhus Gateway, der er en del af klitplantagen, er et oplagt udflugtsmål for hele familien. Området rummer en veludstyret legeplads og et stort picnicområde med borde og bænke, ligesom der i området også er både bålsteder og en træfyret pizzaovn, der kan give de hjemmesmurte madpakker kamp til stregen.

Kommer du i bil til Blokhus Gateway, er det muligt at parkere på områdets parkeringsplads, der ligger ved siden af campingpladsen. I området findes der også toiletfaciliteter, der ligger overfor områdets store naturlegeplads.

Fårup Sommerland

Er du i sommerhus med børn i Blokhus, kommer du nok ikke udenom at besøge Fårrup Sommerland, der ligger nord for Hune. Sommerlandet er en af Danmarks mest velbesøgt turistattraktioner med mere end 60 forskellige forlystelser. Her er alt fra vilde rutchebaner til børnevenlige karruseller og hoppepuder, og ikke mindst aquaparken, der er Danmarks største.

Sommerhuse nær Blokhus - mellem klitter og hav

Nord for Blokhus by ligger et stort sommerhusområde i ly mellem klitterne. Strækningen fra Slettestrand til sommerhusene i Lønstrup er kendetegnet ved et særpræget klitlandskab, hvor flere rækker af klitter skærmer landet mod Vesterhavets bølger. De markante indlandsklitter, du kan opleve i dette område, består af istidsaflejringer, der med tiden er blevet dækket med bevoksning.

Lille Norge - kuperet terræn med udsigt til havet.

Klitlandskab præger naturen i og omkring Blokhus, og samme type landskab kan du også opleve, hvis du er på ferie i den nordligere beliggende by Saltum. Lidt nord for byen mødes du af det naturskønne område Lille Norge, som er en naturfredet smeltevandsdal, der tilbyder et kuperet terræn og udsigt til havet.

Du kan komme til Saltum Strand ad landevejen, men det er også muligt at køre ad stranden fra Blokhus til Saltum, hvis vejret og strandforholdene tillader det. Der er desuden en cykel- og vandresti, der forbinder de to områder.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Blokhus

Ferie i Saltum

Saltum er en knap så kendt feriedestination som de to nærliggende turistbyer Blokhus og Løkken, men rigtig mange sommerhusgæster genbesøger gerne denne lidt overset perle, hvor tempoet er knap så hektisk som i de to omkringliggende badebyer. Saltum Strand kan da også sagtens måle sig med strandene i både Blokhus og Løkken på både bredde og kvaliteten af sand og vand. Og så er de[c]n knap så overrendt som de to andre strande, der særligt om sommeren og i godt vejr kan være meget velbesøgte. Om sommeren er det muligt at købe is og forfriskninger ved en kiosk på stranden.

Saltum by ligger et stykke fra stranden, hvor en relativt trafikeret vej deler byen i to. Her ligger et stort supermarked, en benzinstation og en café, og så finder du også den velassorterede strikkebutik Bindestuen, der også ligger på byens hovedstrøg.

Lokalhistorisk museum Saltum

Egnssamlingen i Saltum er en af Danmarks mest aktive lokalhistoriske museer, og her finder du fordelt på 1.200 m2 og fem matrikler både udstillinger og arbejdende værksteder, der levende formidler områdets historie fra før det blev en yndet feriedestination på den danske nordvestkyst. Hver tirsdag året rundt har du mulighed for at opleve de åbne værksteder, ligesom der i løbet af året holdes aktivitetsdage, hvor du kan få et indblik i, hvordan livet var på disse kanter for år tilbage.

Bo i klitterne ved Rødhus

Syd for Blokhus kan du leje sommerhus i området omkring Rødhus . Mange af sommerhusene ligger i dette område i ly af klitterne, og tempoet er her i forhold til Blokhus mere afdæmpet. Fra Rødhus har du også mulighed for at køre ad stranden til Blokhus.

Pas på i det bløde sand!

Det er dog ikke altid problemfrit at køre den smukke tur fra Rødhus til Blokhus ad stranden. Du bør altid være opmærksom på sandets beskaffenhed, inden du begiver dig afsted. Det sker nemlig ofte, at biler sidder fast i det løse sand, og indtræffer uheldet, har du brug for hjælp. Her er det ikke altid nok med assistance fra stærke, velvillige strandgæster.

Om sommeren ses det ofte, at traktorer patruljerer de mest velbesøgte strande på denne strækning af nordvestkysten, da det sker, at fastkørte biler har brug for hjælp for at komme fri.

Sommerhusområde Rødhusparken

En del af områdets sommerhuse ligger omgivet af klitter tæt på stranden, mens det større sommerhusområde, Rødhusparken, ligger længere inde i landet. Om sommeren holder kiosken ved indkørslen til stranden åben, hvor strandturen kan forsødes med is, pølser og andre forfriskninger. I forbindelse med kiosken er der desuden toiletfaciliteter.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Blokhus

Oplevelser i området[d]

Rødhus er ikke et sommerhusområde som det, du finder ved Blokhus, hvor der er et travlt byliv med mange butikker. I Rødhus er der ingen dagligvarebutikker, og de nærmeste indkøbsmuligheder ligger i de to byer Pandrup og Kaas, der begge ligger omtrent 10 km fra sommerhusområdet. I Pandrup ligger der udover nogle dagligvarebutikker også et par andre butikker, og i Kaas udgør et enkelt supermarked og en slagterforretning byens udbud af dagligvarer.

Den nærmeste større by er Aabybro, som ligger knap 20 kilometer fra sommerhusområdet. I byen er der flere supermarkeder samt nogle forskellige tøjbutikker. Byen byder også på flere restauranter, og Aabybro Mejeris velbesøgte Privaten Iscafé, hvor du fra påske og frem til efteråret kan nyde den populære Ryå Is i både bægre og vafler

Blokhus Salt

Ved Pandrup syd for Blokhus, ligger et lille saltsyderi, hvor du kan købe forskellige typer af salt og desuden forlyste dig med at lave din helt egen urtesalt.

I forbindelse med saltsyderiet er der desuden et dukkemuseum, udendørs saltvandsbade, en krolfbane og en café. Blokhus Saltcenter holder åbent hver dag.

Store Vildmose

Store Vildmose, der strækker sig mellem Aabybro, Pandrup og Brønderslev, er et rekreativt område, der tidligere var Europas største højmose. I starten af 1920'erne opkøbte staten store dele af mosen, og frem til 1950'erne blev der udført en stor dræning af området, hvilket resulterede i, at mosens oprindelige areal blev indskrænket betragteligt. Størstedelen af højmosen er nu opdyrket, hvilket kun levner naturskønne brudstykker fra dens storhedstid.

Trædestene gennem mosen

Dele af højmosen kan blandt andet opleves ved Trædestenene, som ifølge overleveringer blev lagt af røvere, der huserede i mosen. Den historie og mange flere interessante beretninger om mosen bliver formidlet hos Vildmoseporten, som er et oplevelsescenter for Store Vildmose, der ligger på Biersted Mosevej.

Mosesøen

I Moseby, der ligger ca. 10 km. sydøst for Blokhus, kan du tage på udflugt ad Mosesøens afmærkede stisystem. Langs ruten kan du holde en picnic eller tage en pause ved de borde og bænke, du møder undervejs.

Kaas Briketfabrik

Mosesøen ligger på Briketvej - ikke langt fra den nedlagte Kaas Briketfabrik, der under 2. verdenskrig beskæftigede mere end 600 folk, men som i dag fremstår forladt og forfalden. Hvis du er interesseret i at høre mere om den historie, arrangerer Kaas Briketfabrik og Moselauget guidede ture.

Og har du taget turen til Moseby, kan du på Rødhusvej slå vejen forbi butikken Gammelbo, hvor Etly Klarborgs berømte nisser bliver skabt. Du kan også se nærmere på nisserne på Vesterhavsvej i Hune, hvor der er endnu en butik. [e]

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Blokhus
til toppen