Vester Husby - Stråtækt sommerhusidyl ved Vesterhavet

Søg efter sommerhuse i Vester Husby
ankomst - afrejse please wait
Haus mit Meerblick an der Küstenstraße auf Als-Kegnaes

Sommerhusområdet Vester Husby ligger i skønne, rolig omgivelser ved Vesterhavet, og med kort afstand til Husby Plantage og Nissum Fjord har du i dette område mange skønne naturoplevelser i vente. Mange af områdets sommerhuse er stråtækte, hvilket blot bidrager til områdets idylliske feriestemning.

Map

Ferie i idylliske omgivelser

På denne naturskønne plet af vestkysten er det muligt at leje sommerhus i Vester Husby. Mange af områdets sommerhuse har som nævnt stråtækte tage og er i øvrigt bygget i røde mursten, da det er ønsket, at sommerhusene i området er holdt i gammel vestjysk stil. Områdets sommerhuse giver derfor et harmonisk indtryk i det vestjyske landskab, hvor både klitter og skov er repræsenteret.

Den gamle vestjyske byggestil til trods er de fleste af sommerhusene af nyere dato.

Lej sommerhus i Vester Husby eller Vedersø Klit

De fleste af områdets ældre sommerhuse ligger i klitlandskabet i Vedersø Klit. Mod nord ligger Husby Klitplantage, der har givet navn til området Vester Husby, og her er det også muligt at leje sommerhus. Sommerhusene ligger her et stykke fra stranden, men i de mest fredelige omgivelser.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Vester Husby

Græm Strand

Ved den sydlige del af Husby Plantage ud for Vester Husby ligger Græm Strand. Den brede vesterhavsstrand huser flere bunkers, der under 2. Verdenskrig blev bygget langs den danske vestkyst som en del af Hitlers Atlanterhavsvold. Bunkerne blev bygget, så de lå skjult i den yderste klitrække men vinden, vejret og havet har med tiden tvunget dem ned på stranden - hvor flere af dem ligger endnu.

Det er helt sikkert en spændende oplevelse at besøge en af disse bunkere på din strandtur, men gør det altid med forsigtighed, da bunkerne er slidte og armeringsjernet nogle steder er blotlagt.

Bunkernes historie

De gamle bunkere, der ligger ved Græm Strand og flere andre steder langs den danske vestkyst, har en spændende historie bag sig. Er du interesseret i at få et nærmere indblik i bygningerne og deres historie tilbyder Ringkøbing-Skjern Museum blandt andet guidede bunkerture til Houvig Fæstningen, der ligger syd for Vester Husby.

Besøger du museet i Ringkøbing kan du få et endnu større indblik i den tyske besættelse og Houvig Fæstningen. Du kan blandt andet se en rekonstrueret bunker på museet.

Spisesteder og indkøbsmuligheder

En anden spændende[a] feriebeskæftigelse ved Vester Husby finder du i klitterne ved Græm Strand, hvor du i morænelaget, der stammer fra forrige istid, kan være heldig at finde forsteninger.

Er du i sommerhus i Vester Husby tilbyder området forskellige spisesteder og indkøbsmuligheder. Strandhotellet Vedersøs restaurant, der ligger på Vedersø Klitvej, inviterer til spisning til både frokost og aften hele året rundt, ligesom Café Havtorn, der er en del af Vedersø Camping også tilbyder frokostretter. Vær dog opmærksom på, at Café Havtorn holder lukket i vintersæsonen.

XXX Lebensmittel in der Nähe

Ved siden af Vedersø Klit Camping og Café Havtorn ligger også en Let Køb, hvor du fra marts og frem til efterårsferien kan købe fornødenheder. Her er det i øvrigt også muligt at leje cykler. I den nærliggende landsby Staby er der året rundt indkøbsmuligheder hos den lokale købmand, og tager du til enten Ulfborg eller Søndervig har du mulighed for at handle ind i supermarkeder.

Husby Klitplantage

Den 1100 ha. store Husby Klitplantage er en oplagt destination til udflugter, når du holder ferie i Vester Husby eller Vedersø Klit. Klitplantagen rummer flere forskellige naturtyper - fra bakket klitlandskab til løvskov. Området har også et rigt og spændende dyreliv.

I den vestlige del af klitplantagen ligger klitten Marens Maw, der tilbyder en fantastisk udsigt over plantagen, havet og Nissum Fjord. I Klitplantagen er det også muligt at følge en 15 km. lang vandrerute, der starter ved Helmklink Havn, der ligger ved Nissum Fjord.

Bad og leg i plantagen

Skavemosen, der ligger for enden af Græmvej, der går gennem klitplantagen, er en relativ lavvandet sø, der egner sig til badning. Ved søen er der desuden udlagt rampe, så kørestolsbrugere også kan bade i søen. Ved søen er der to grillpladser samt borde og bænke, så stedet er oplagt til en picnic. Der er toiletfaciliteter ved Skavemosen, ligesom du også finder sådanne ved Husby Kirke.

I sydenden af klitplantagen ligger en skovlegeplads, hvor der også er et madpakkehus.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Vester Husby

Ferieoplevelser omkring Vester Husby

Omgivelserne omkring Vester Husby og Vedersø Klit indbyder til cykelture og har du ikke taget din egen cykel med, er det som nævnt muligt at leje en hos Vedersø Klit Camping eller hos Husby Ferieservice og Hvide Sande Bike, der leverer cyklen direkte ved sommerhuset. Du har også mulighed for at opleve området fra hesteryg, da Vedersø Ridecenter tilbyder turridninger på islandske heste.

Kunsthåndværk

Midt i sommerhusområdet Vester Husby ligger Græmhus Kunstgalleri, hvor du kan se og købe kunst udført af forskellige danske kunsthåndværkere.

I den gamle klitgård Svolling, der ligger på Svollingevej har keramikeren Eva Hermann både værksted og udstilling. Keramikeren finder sin inspiration i den omkringliggende natur, og galleriet holder åbent fra april til november.

Historier fra Vestkysten

Er du på ferie i Vester Husby, er det oplagt at udforske Vestkystens barske og spændende historie. Området ligger nemlig på den strækning af den jyske vestkyst, der af søfarende er blev døbt Jernkysten.

Jernkysten strækker sig fra Thyborøn i nord til Hvide Sande i syd, og har fået sit navn på grund af de mange strandinger og forlis, der er sket på netop dette stykke af den jyske vestkyst. Besøger du Strandingsmuseet St. George, der ligger i Thorsminde, kan du få et indblik i nogle af områdets mest barske historier. Blandt andet den om skibsforliset julenat 1811, hvor knap 1400 søfolk omkom.

Kaj Munks præstegård

I Vedersø ligger Kaj Munks præstegård, der i dag fungerer som en gren af Ringkøbing-Skjern Museum. Præsten og digteren Kaj Munk var en højlydt kritiker af naziregimet, og blev den 4. januar 1944 likvideret på Hørbylunde Bakke ved Silkeborg.

I den gamle præstegård, der holder åbent fra april til oktober, er det muligt at få et indblik i Kaj Munks forfatterskab ligesom historien om nazikritikeren Kaj Munk også formidles her. I forbindelse med museet er der en museumsbutik og café.

Ulfborg og Holstebro

Har du lejet sommerhus i Vester Husby er der ikke langt til Ulfborg, der er en mindre by med nogle få butikker. I Ulfborg Kirkeby kan du købe forskellige typer af kaffe hos Hedekaffe. I forbindelse med risteriet ligger også en café, der udover at servere kaffe også har forskellige frokostretter og kage på menuen.

En smule nordøst for Ulfborg Kirkeby ligger herregården Nørre Vosborg. Her kan du deltage i forskellige kulturelle begivenheder og spise gastronomiske frembringelser på herregårdens restaurant.

Shopping i Holstebro

Har du brug for lidt byliv og shopping på din ferie i Vester Husby eller Vedersø Klit, kan du tage de ca. 30 km til Holstebro. I byens gågade finder du en række butikker og spisesteder. Holstebro er desuden kendt for sine mange kunstværker, der præger byen. I Nørregade, der er en af Danmarks ældste gågader er skulpturer, kunstcirkler og vandkunst en del af bybilledet.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Vester Husby
til toppen