Skagen - sommerhusferie på toppen af Danmark

Søg efter sommerhuse i Skagen
ankomst - afrejse please wait
Zwei alte Sommerhäuser direkt auf einer Steilküste am Meer, davor Holzbänke und eine dänische Fahne

Ved toppen af Danmark forener Skagerrak Vesterhavet med Kattegat i en brusende dans ved Grenen. Og her ved Danmarks ende med adgang til både Vesterhavets friske bølger og Kattegats roligere vande ligger feriebyen Skagen. Området omkring Danmarks nordligste by er et skatkammer af naturoplevelser - med Grenen, Råbjerg Mile og Den Tilsandede Kirke som de helt store trækplastre. Skagens kulturelle tilbud, utallige restauranter og gode muligheder for shopping bidrager blot til en indholdsrig sommerhusferie.

Map

Sommerhuse og byliv i Skagen

Går du fra havnen ind til byens gågade, der strækker sig fra Havnegade til Sankt Laurentii Gade og Skrågade, bliver du mødt af et driftigt forretningsliv og afslappede feriegæster, der zigzagger sig vej fra de eksklusive butikker til de små hyggelige forretninger, der sælger souvenirs.

Blandt de mange sommerhuse i Skagen er det muligt at leje en ferielejlighed, der ligger i centrum af byen, og dermed have både by- og strandliv tæt på.

Strand mod øst og vest

Der e[a]r rig lejlighed til at nyde havet, når du er på ferie i Skagen. Om du er til østkystens forudsigelighed eller vestkystens mere viltre temperament, så er der en strand nær Skagen, der passer til dig.

Ved Nordstranden, der ligger ud mod Vestkysten, kan man parkere på Batterivej eller Buttervej i Gammel Skagen. Nordstranden er reelt Danmarks nordligste punkt, da Grenen strækker sig mod øst.

Sønderstrand og Damstederne

Lige nord[b] for Skagen Havn ved Vippefyret på østkysten baner flere stier sig vej gennem de lave klitter til Sønderstrand, der er bilfri og derfor meget velegnet for børnefamilier. Det var i øvrigt også ved Sønderstrand, at de berømte skagensmalere fandt mange af deres motiver - blandt andet P.S. Krøyer, da han malede Sommeraften på Skagen Sønderstrand, der kan ses på Skagens Kunstmuseum.

Nord for stranden ligger parkeringsplads Grenen, hvor et utal af turister årligt stiller deres biler for at tage turen til Danmarks spids. Stranden, der strækker langs dette stykke af østkysten, er grundet den megen trafik ikke velegnet til solbadning.

Syd for Skagen ligger Damstederne, hvor det lave vand er særligt velegnet til børnefamilier.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Skagen

Sommerhusidyl blandt de traditionelle skagenshuse

Det skønne sommerhuområde Gl. Skagen ligger på vestkysten ved området Højen, der i daglig tale kaldes Gammel Skagen. De originale og karakteristiske gule huse med røde tage og hvide skagensblonder giver et stemningsfuldt bidrag til området. Den gule periode, hvor husene er bygget strækker sig fra 1875-1907, og mange af områdets nyere huse henter også deres stilistiske udtryk i denne tidslomme, hvilket bidrager til et idyllisk helhedsindtryk af området.

Gourmet og wellness

Gl. Skagen er et af Danmarks mere eksklusive steder at holde ferie, og her er det ingen sag at få forkælet smagsløgene eller det generelle velvære. Hos Ruths Hotel kan du opleve ekstraordinær forkælelse på brasseriet eller hos Ruths Wellness, hvis du vel og mærke har bestilt bord og behandlingstid et godt stykke tid i forvejen.

Har du ikke det eller kan mindre også gøre det, så findes der flere andre gode restauranter i Skagen at vælge imellem. Ved Solnedgangskiosken kan du nyde en is eller en kop kaffe, mens du fra bænkene nyder solen synke i havet.

Stranden og naturen Restaurant i en gul bygning med en indhegnet terrasse I Gl. Skagen er der mange fine restauranter og caféer Skagbanke Strand ligger nord for Gl. Skagen Strandene omkring Skagen lokker med det fineste sand og plads til alle Høje klitter og bølgegang er inklusiv på ferien i Skagen For enden er Kanalvej er der en vandresti gennem klitlandskabet Vorheriges Bild Nächstes Bild /

Gl. Skagen består næsten udelukkende af private boliger, udlejningssommerhuse og forskellige hoteller, og det er ikke her, du kan tage på shopping. Det nærmeste supermarked ligger dog ikke længere end en gåtur væk, hvilket i øvrigt også gør sig gældende for shoppingmulighederne i Skagens gågade.

Flere steder i Gl. Skagen leder stier ned til den vestvendte strand, og mod nord ved enden af Skagbanke ligger områdets største parkeringsplads, hvor du kan stille bilen, mens du nyder vestkystens bølger.

Skagen Klitplantage

Syd for G[c]l. Skagen ligger Skagen Klitplantage, hvis varierede terræn spænder sig ud mellem Vesterhavet og Kattegat. Plantagen blev anlagt i slutningen af 1800-tallet for at dæmpe områdets sandflugt, så der kunne etableres en jernbane til gavn for fiskeriet i Skagen. Før Skagensbanen, der blev indviet i 1890, var der kun et hjulspor mellem Skagen og Ålbæk, og det besværliggjorde fragten af det stigende antal fisk, der blev fanget i den nordjyske fiskerby.

Skagen Klitplantagen har siden også fungeret som rekreativt område for lokale og sommerhusgæster. Den regionale cykelrute Vestkyststien går gennem plantagen, og fra den er det muligt at tage afstikkere på skovvejene, der alle tillader cyklende gæster. I plantagen er der flere afmærkede vandreruter og et 15 km langt mountainbikespor snor sig i et kuperet terræn i plantagens østlige del.

Kandestederne - lej sommerhus syd for Skagen

Syd for Skagen Klitplantage kan du leje sommerhuse i Kandestederne. Det rolige sommerhusområde ligger ved en sandstrand omgivet af høje klitter, og stranden er her så bred og fast, at det er muligt at køre med bil. For enden af Kandestedvej kan du køre direkte på stranden, og det er også den eneste adgangsvej til stranden, hvor du ikke skal forcerer de stejle klitter.

I Kandestederne ligger Hjorts Badehotel, hvis hyggelige restaurant holder åbent hver dag i højsæsonen. Om sommeren åbner en lille butik ved Råbjerg Camping, hvor du kan købe fornødenheder, ellers er den nærmeste indkøbsmulighed ved Ålbæk.

Råbjerg Mile

Syd for Kandestederne ligger den imponerende vandreklit Råbjerg Mile, der hvert år vandrer 15 meter hen over Skagen Odde mod nordøst. Vandreklitten er Danmarks største med ikke mindre end 3,5 millioner m3 sand, og er en miniørken på næsten en kvadratkilometer, hvis højeste punkt rejser sig 40 meter over havet.

Råbjerg Mile er et af de steder, hvor du endnu kan opleve sandflugt, der gennem flere hundrede år plagede indbyggerne på nordvestkysten, og i nogle tilfælde drev dem fra hus og hjem. Nutidens sandflugt på Skagens Odde er dog mere kontrolleret blandt andet pga. anlæggelse af flere klitplantager, der iværksattes af den danske stat i løbet af 1800-tallet.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Skagen

Sommerhuse i Hulsig

Sommerhusene i Hulsig ligger i et skønt hedelandskab, og der er adgang til stranden ved Karredsvej og Chr. Madsens vej. Den børnevenlige sandstrand strækker sig til Bunken, og ved Bunken Klitplantage lige syd for campingpladsen, ligger en rasteplads, hvor du kan stille bilen og gå en tur på stranden eller begive dig ud på en af plantagens afmærkede vandreruter.

Hos Skagen Sydstrand Camping ved Bunken kan du i sommermånederne leje cykler, hvis du ikke har fået din egen med i sommerhus. Du kan desuden handle ind i campingpladsens butik.

Den tilsandede kirke

I klitterne sydvest for Skagen by står tårnet af den middelalderlige Sankt Laurentii Kirke, der nok er bedre kendt under sit tilnavn Den Tilsandede Kirke. Kirken var, da den blev bygget i 1300-tallet Vendsyssels største, og i 400 år var den sognets vigtigste samlingssted, men så kom sandflugten, og i 1795 blev kirken lukket.

I dag er det muligt at besøge det historiske vartegn, der er et helt konkret eksempel på konsekvenserne ved sandflugtens ødelæggende karakter. Fra parkeringspladsen, hvor der er borde og bænke, toiletfaciliteter og en kiosk, er der omtrent 10 minutters gang til kirken.

Danmarks spids - Grenen

En af Skagens mest velbesøgte attraktioner er uden sammenligning Grenen, som feriegæster valfarter til spidsen af for at opleve Skagerrak og Kattegats fascinerende kulmination. På grund af den stærke strøm, høje bølger og risiko for hestehuller er det ikke tilladt at bade ved spidsen af Grenen.

Landskabet, der omgiver Grenen, er et fredet naturreservat, hvor du kan møde sæler, der slænger sig i solen eller rovfugle på jagt. Det er særligt gunstigt at opleve Grenens spændende dyreliv, hvis du bevæger dig lidt væk fra strømmen af turister, der baner sig vej i en linje fra p-pladsen ved Skagen Bunkermuseum til Grenens spids. Har du lyst til at opleve Grenens plante- og dyreliv kan du følge en af Grenensporets ruter.

På tur med Sandormen

Gåturen fra parkeringspladsen til Grenens spids tager mellem 20-30 minutter, og undervejs passerer du digter og maler Holger Drachmanns grav. Har du ikke mod på at gå turen til Toppen af Danmark, kan du tage Sandormen, der fragter dig til spidsen af Grenen på ca. et kvarter. Sandormen kører i fast rutefart fra april til oktober, og det er muligt at se køretider og billetpriser her.

Galleri Grenen og Skagen Bunkermuseum

Fra påske og frem til slutningen af skolernes efterårsferie kan du gå på opdagelse i Skagen Bunker Museum, som under 2. Verdenskrig udgjorde en del af værnemagtens kystforsvarsstilling langs Vestkysten. Galleri Grenen åbner også for sine skiftende udstillinger i påsken, der varer frem til efteråret.

Ved parkeringspladsen ligger også Danmarks nordligste kiosk, der sælger alt fra souvenirs til hotdogs og is.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Skagen

Skagen Grå Fyr

Skagens Grå Fyr er med sine 46 meter Danmarks næsthøjeste - kun overgået af Dueodde Fyr, der står i den anden ende af landet på Bornholm Fyret er tegnet af den danske arkitekt N.S. Nebelong og kastede første gang sit lys ud over havet d. 1. november 1858.

Det Grå Fyr sender stadig sit lys ud over havet efter solnedgang, men fungerer i dag også som et natur- og fugleoplevelsescenter drevet af Naturstyrelsen, hvor du kan opleve forskellige udstillinger om fuglene og naturen omkring Skagen. I fyrets kaffestue, der er indrettet med gamle møbler, kan du nyde en kop kaffe eller en is.

Danmarks nordligste fyrtårn Skagen Vest Fyr står lidt sydøst for Skagen Nordstrand. Fyret, der blev bygget i 1956 som erstatning for Højen Fyr, er ikke åbent for besøg.

Vippefyret

Det første fyr, der blev etableret ved Skagen, var Vippefyret, der skulle lede søfarende gennem det lunefulde farvand ved Grenen. Den simple konstruktion, hvor fyrets kurv vippes ned og fyldes med brændbart materiale, kan opleves til Sankt Hans, hvor Skagen Vippefyr, som er en tro kopi af det oprindelige, bliver tændt, mens tonerne af Drachmanns Midsommervise forener sig med flammerne fra Sankt Hans bålet på Sønderstrand.

Naturen omkring Skagen

Skagen Odde Naturcenter ligger på Bøjlevejen, og er tegnet af arkitekten Jørn Utzon, hvis portefølje strækker sig fra naturcentret i Skagens klitter over Utzon Center i Aarlborg og helt til operaen i Sydney.

Det kombinerede museum og oplevelsescenter har skiftende udstillinger indenfor kunst og arkitektur samt en permanent udstilling om naturen på Skagens Odde.

Skagensmalerne

Den barske natur og ikke mindst det særlige lys, som Skagen er så kendt for, er utallige gange blevet gengivet på malerier - ikke mindst af Skagensmalerne, der dvælede ved naturen, der her er lige dele dramatisk og sødmefyldt, og mange af deres malerier kan i dag opleves på Skagens Museum.

Kunstnerkollektivet i Skagen var en del af det Moderne Gennembrud, der strakte sig fra 1870-1900, og mange af kunstnerne boede på Brøndums Hotel, som på daværende tidspunkt var ejet af Anna Anchers far. Det er i dag muligt at spise frokost eller middag på det historiske hotel, der ligger på Anchersvej, hvor kunstnere som Drachmann, P.S. og Marie Krøyer samt Michael og Anna Ancher har haft deres daglige gang.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Skagen

Kunstnernes huse

På Hans Baghs vej ligger Drachmanns Hus Villa Pax, som allerede i 1911, blot tre år efter hans død, åbnede som museum. I 2014 blev huset en del af Skagens Museum, og her kan du opleve, hvordan multikunstneren levede og arbejdede.

Anchers Hus og Saxilds Gaard

Anna og Michael Anchers Hus er også en del af Skagens Museer, og du kan opleve kunstnerhjemmet på Markvej. I huset kan du blandt andet se en del af den kunst, familien samlede gennem livet, og møblerne er de samme, som da kunstnerfamilien boede her.

Ved siden af Anchers Hus ligger Saxilds Gaard, hvor du kan se værker af blandt andre Ancher-familiens medlemmer. Her midt i en af Skagens mest idylliske haver ligger også den kombinerede café og vinbar Saxild, hvor du i sommersæsonen fra 7.30-11.00 kan hente friskbagt morgenbrød til at nyde i sommerhuset. I Skagens Museums have ligger Brøndums havehus, der i dag også fungerer som café. Huset er et af Skagens ældste bygninger, og her boede Anna og Michael Ancher i de første år af deres ægteskab.

Skagen Bamsemuseum

Skagen Bamsemuseum er altid en sjov ferieoplevelse - ikke mindst for det yngre publikum, der kan se frem til et univers stopfyldt med bamser. Her er nok at se på både indenfor og i museets have - blandt andet bamsekunst lavet af forskellige kunstnere. I forbindelse med museet ligger en lille butik.

Kystmuseum Skagen

På P.K. Nielsensvej ligger Kystmuseum Skagen, der byder på spændende lokalhistorie samt særlige udstillinger om fiskeri, søfart og redningsvæsen. Året rundt kan du opleve foredrag og særligt i skolernes ferier er der sjove aktiviteter for børn på Skagens Kystmuseum.

De farverige huse

En del af kystmuseets udstillinger er nogle genopførte huse, der belyser en del af Skagens historie. Den ældre sorte periode, den gule periode, der strakte sig fra 1875-1907, og den røde periode, der tog over efter den gule.

I den spændende tidsrejse tilbage i Skagens historie, får du også et indblik i forskellen i livsvilkårene mellem rig og fattig i datidens fiskesamfund.

En billet til fire museer.

Kystmuseum Skagen er en del af Kystmuseum Nordjylland, der ud over afdelingen i Skagen også har to afdelinger i Frederikshavn - Kystmuseet Bangsbo Fort samt Kystmuseet Bangsbo og en afdeling i Sæby. Køber du billet til Kystmuseum Skagen giver denne også adgang til de øvrige museer, og det kan give anledning til en udflugt til Frederikshavn og Sæby.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Skagen

Fiskerihavn og turistby[d]

Skagen er foruden at være en yndet feriedestination for danske såvel som udenlandske turister, også en aktiv fiskeriby. Set på antallet af årligt landede fisk, er byens fiskerihavn landets største, og er Nordeuropas vigtigste landingshavn for pelagiske fisk, hvor sild og makrel udgør den største andel.

Fiskeriet og turismen er hovederhvervene i Skagen, der på en og samme tid er både jordnær og mondæn. I havnen blander de store fiskefartøjer sig med lystbådene, der særligt om sommeren ligger til kaj ved Skagen Lystbådehavn, og den megen leben, der omgiver havneområdet bliver en kalejdoskopisk blanding af arbejdsliv og feriedage, der smelter sammen til en helt særlig stemning.

[a]zusammen mit der nächsten H2 ist das eigentlich alles doppelt, Grenen wir und noch ausführlich beschrieben. Löschen oder stehen lassen? [b]hab kein Foto von Sønderstand und Damstederne, daher das Bild von Kroyer eingefügt [c]andere Inhalt als im deutschen Text, ich lasse das alles ab hier so stehen, weil ich nicht weiß was ich da mit Bildern und Absatzlänge machen soll [d]stand unter der Description, diesen Abschnitt gibt es auf fejo nicht, daher erst mal hier geparkt

til toppen