Sommerhusferie på Nordfyn

Søg efter sommerhuse på Nordfyn
ankomst - afrejse please wait
Haus mit Meerblick an der Küstenstraße auf Als-Kegnaes

Overvejer du at leje et sommerhus på Nordfyn, så findes der flere forskellige ferieområder med hvert sit karakteristika - både i helt traditionelle sommerhusområder og i mere bynære omgivelser. Nyd din ferie på Danmarks tredjestørste ø - her kan du få spændende oplevelser i naturen, tage på shopping i de hyggelige byer og nyde smagen af Fyn.

I sommerhus ved Båring Vig - Hasmark og Tørresø

Sommerhusområdet Hasmark og det nærliggende Sommerhusområde Tørresø ligger ved Båring Vig. Den 10 kilometer brede vig strækker sig fra østenden af Røjle Klint, hvorfra den fortsætter mod Bogense, og her har du nemt til den børnevenlige Båring Vig strand, hvor du finder flere forskellige muligheder for strandaktiviteter som eksempelvis beach volley på en dertil anlagt bane. Ved Båring Vig er der også en mole, og området indbyder store som små til fornøjelige timer tilbragt i sand og vand.

Sommerhuse nær ved Hasmark Strandoase

Du har mulighed for at leje flere forskellige typer af sommerhuse i dette område af Nordfyn. Her finder du små, hyggelige sommerhuse ved diget langs kysten, der tilbyder dig en rigtig god udsigt over vigen og direkte adgang til stranden. De huse, der ligger længere inde på land er typisk mere komfortable, og tilbyder en større rummelighed såvel indendørs som udendørs.

I dette område kan du besøge Hasmark Strandoase - en strandpark, der med en god naturlegeplads, bålplads og petanquebane tillige med en masse borde og bænke i grønne omgivelser giver mulighed for en picnic og mange timers leg under åben himmel.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Oplev Enebær Odde

Det nordlige fyn er fyldt [a]med mange unikke naturområder, der indbyder til fynske feriedage i det fri. Området omkring Enebær Odde er et af dem. Odden, der ligger mellem Kattegat og Odense Fjord er Fyns største hedeområde, hvor du både finder fyrtårn og lodshuse. Enebær Odde har i øvrigt en stor bestand af fredede hugorme og mod Odense Fjord finder du et fuglereservat, ligesom du i området tillige kan tage en tur i hestevogn på halvøen. Vær opmærksom på, at bilkørsel ikke er tilladt på odden. Ved Halshusene finder du en stor parkeringsplads.

Sightseeing i Otterup

Handelslivet i den Nordfynske by Otterup er absolut også værd at aflægge et ferievisit. Byen rummer flere forskellige specialforretninger, hvor du kan købe alt fra herretøj til ost, ligesom den gamle vikingeby også tilbyder mange forskellige muligheder for sightseeing. På torvet i Otterup kan du se Midgårdsormen bugte sig i sin kamp mod Tor, og på Otterup Museum kan du opleve livet som det udspillede sig for mange år siden. Byen byder også på forskellige spisesteder. Hvis du selv har medbragt din mad, kan det kun anbefales at indtage dette ved Otterup Andedam, hvor borde og bænke indbyder til en skøn picnic på en af byens skønne pletter.

Odense Fjord og Flyvesandet

Området omkring Odense Fjord indbyder også til at gå på opdagelse i naturen. Her kan du eksempelvis nyde udsigten fra fugletårnet ved naturreservatet Ølundgård-Lammesø, nyde en is ved Klintebjerg Havn eller besøge Otterup Lystbådehavn.

Flyvesandet, der udgør Fyns nordligste strand er også et herligt udflugtsmål på din ferie på Fyn. Området huser udover en helt unik natur også en af Fyns bedste badestrande, hvor der er lavvande og som et af de få steder på Fyn.

Udflugt til Æbelø

Du kan også tage turen fra sommerhuset til Æbelø, der er en øde ø beliggende på toppen af Fyn. Her har naturen gennem mange år fået lov til at passe sig selv, og du kan således opleve et helt fantastisk dyreliv. Øen er så skattet, at den er blevet til et naturreservat, og du kan kun komme til øen ved at gå gennem vandet på et helt bestemt lavvandet sted. Her er det en rigtig god idé at holde øje med tidevandstabellen!

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Ferielejlighed i Bogense

Hos J[b]acobsens Sommerhuse tilbyder vi dig også leje ferielejlighed nær lystbådehavnen i den fynske købstad Bogense. Her får du korte afstande til indkøb og hyggelige restaurantbesøg, men tættere til naboen og knap så nærliggende muligheder for strand- og badeaktiviteter. Der er dog mulighed for at besøge en lille sandstrand, der ligger ved legepladsen på havnen - du skal være opmærksom på, at vandet her er for lavt til at svømme i.

Bogense Søbad

Har du lyst til at tage dig en dukkert i løbet af din sommerferie i den fynske købstad, så har du mulighed for det i Bogense Søbad, der ligger ved molen på Østre Havnevej.

Har du lejet et sommerhus på Nordfyn, har du ikke langt til den dejlige by Bogense, hvor du kan tilbringe nogle skønne timer i den hyggelige købstad. Læg vejen forbi den gamle havn og nyd den hyggelige atmosfære. Her kan du foruden at betragte smukke, store både også se Aeromøllen, som er resterne af en gammel vindmølle, der var den første af sin slags på dansk jord, der udelukkende var beregnet til el-produktion.

Du kan også tage en tur på Vægterstierne, der optegner Bogenses gamle bygrænse eller gå en tur omkring Bogense Bybæk, hvis historie strækker sig tilbage til 1755.

Flere spændende oplevelser i Bogense

Bogense byder også til et visit på Nordfyns Museum, et kig til den danske Manneken Pis i Adelgade og i selvsamme gade Nordfyns ældste hus Bryggergården, der blev opført i 1420. Byen byder endvidere på en lang række forskellige shoppingmuligheder i de mange butikker og en lang række forskellige spisesteder, hvor du kan få stillet din sult.

Her kan blandt andet nævnes Erik Menveds Kro restaurant, der holder til huse i Østergade og i øvrigt har gjort det siden 1543, hvilke gør den til Fyns ældste kro eller måske kunne det friste med en frokost på Juul café, du finder ved havnefronten og hvor serveringen foregår helt ned til molekanten.

Tag på tur til Gyldensteen Strand

Det smukke område Gyldensteen Strand, der ligger ved Bogense, er absolut også en naturoplevelse, der er værd at tage med, når du har lejet et sommerhus på Nordfyn. Her kan du opleve dyre- og plantelivet omkring søerne og lagunen eller nyde din frokost ved et overdækket naturrum, hvor der er opstillet både borde og bænke.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Hold ferie i området ved Skåstrup Strand

Sommerhusområdet ved Skåstrup strand, der er beliggende på Nordfyn mellem Bogense og Båring Vig indbyder til dejlige ferieoplevelser for hele familien. Her er vandet børnevenligt lavt og sandstranden levner god plads til at lege og bade i solen. Også her finder du en badebro med en god udsigt til Kattegat og Jylland, og i nærheden et stort grønt område, der danner den perfekte ramme for en udflugt.

Besøger du Båring Vig strand ved Molevej, vil du opleve en flad og bred strand, der med sit stenede underlag byder på knap så meget leg i sandet, men til gengæld er et skønt sted at opleve Kattegat.

Spændende oplevelser for børn i alle aldre

De fleste børn - og voksne for den sags skyld - vil også finde det morsomt tage en tur på Ditlevsdal Bison Farm, der ligger i Morud og som med knap 400 bisonokser er Europas største af sin slags. Her kan du opleve guidede ture på farmen, besøge stedets gårdbutik eller få en bid mad i restauranten. Vil I hellere til vands på jeres fynske ferie, kan I tage på sørøvertur, når MS CASTOR stævner ud fra Bogense Havn, eller måske prøve kræfter med de mange forskellige vandaktiviteter, der finder sted henover sommeren.

Sommerhusferie i Kerteminde

Odense Fjord og Kerteminde Fjord danner indsejlingen til Hindsholm halvøen, der udgør det nordøstlige Fyn, og her finder du nogle af sommerhusene, der ligger i Kerteminde by. Ved Lystbådehavnen er der en bred sandstrand, hvor du både kan købe is, tage et slag minigolf, få en snack eller et helt måltid mad. Nord for lystbådehavnen, hvor de fleste sommerhuse er beliggende, vil du opleve, at stranden bliver mere smal og stenet.

Johannes Larsen Museet

Går turen til Kerteminde kan du besøge Johannes Larsen museet, gå på byvandring og høre fortællinger om kunstværkerne rundt omkring i byen eller måske nyde en frokost eller middag på Restaurant Rudolf Mathis eller på Eat Restaurant Great Northern. Drager du mod Nyborg, finder du også mange gode muligheder for shopping i bymidten, sightseeing på toppede brosten eller måske en tur forbi Strandhøj Park og Have, der er en 16 ha oase for både store og små.

Lej sommerhus ved Fyns Hoved

Fyns Hoved, der er øens nordligste punkt markerer enden af Hindsholm Næs, der består af en del bugter, hvor nogle er ret klippefyldte. Sommerhusene ved Fyns Hoved omkranses af en lille havn og Horseklint bakkerne, hvor de to vande mødes - helt på samme måde, som det i øvrigt er tilfældet på Grenen i Skagen.

Fynsk ferie ved Nyborg

Den fynske by Nyborg og Storebæltsbroen udgør et centralt trafikalt knudepunkt, men byen har mere at byde på end blot et pitstop på vejen til eller fra Sjælland. Holder du sommerhusferie i fynske Nyborg, kan du nord for Storebæltsbroen opleve byens brede populære badestrand, hvor du har mulighed for at spille volleyball, nyde en picnic ved de opstillede borde og bænke eller stille den lille sult ved et besøg på områdets snackbar.

Stranden strækker sig flere kilometer i nordlig retning, hvorefter den bliver noget smallere og ændrer karakter.

Slipshavn og Knudshoved Fyr

Syd for Nyborg ligger Knudshoved, der er Fyns østligste punkt, og desuden fungerer som brohoved for Storebæltsbroen. På stranden ved Slipshavn finder du mange forskellige typer af sten, bl.a. flint, granit og sandsten, hvilket giver et noget ujævnt fundament. I området kan du også besøge Knudshoved Fyr, der giver dig en pragtfuld udsigt til Storebæltsbroen og Nyborg Fjord.

XXX Lokale Waren und Naturerlebnisse

Udover de mange spændende butikker, du kan besøge i byerne, findes der også et stort antal gårdbutikker og boder rundt omkring i det nordfynske, hvor du kan købe lokalproducerede fødevarer med dig hjem til sommerhuset. Her kan du proviantere alt fra frisk frugt og grønt til kød og honning, og du har hermed også mulighed for at nyde smagen af Fyn på din ferie.

XXX Mit Kindern in Nordfyn

Har du taget børnene med i sommerhus på Nordfyn, findes der en hel del aktiviteter målrettet netop børn. Rundt omkring i det Nordfynske findes der en hel del naturlegepladser, som oftest er et stort hit blandt de yngste.

Tager du eksempelvis på udflugt til Bogense Marina, finder du en helt traditionel legeplads, en naturlegeplads samt et udendørs fitnessområde, hvor både børn og voksne kan slå sig løs. I Fredskoven og i naturområdet NatureMoves er der også rig mulighed for at boltre sig i naturen.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark
til toppen