Mors - sommerhusferie i Limfjorden

Søg efter sommerhuse på Mors
ankomst - afrejse please wait
Blick auf den Limfjord im Norden von Mors

Mellem Salling og Thy ligger den skønne ø Mors, der med sin grønne vidder, sin spændende geologiske historie og Jesperhus Blomsterpark som det helt store trækplaster, er en fantastisk og attraktiv ø at leje sommerhus på.

Map

Lej sommerhuse i grønne og fredfyldte omgivelser på Mors

Mors er med sine 367 km2 Limfjordens største ø og er landfast med Thy via Vilsundbroen, der ligger på den nordøstlige del af øen. Mod sydøst forbindes øen med Salling via Sallingsundbroen.

Mors er ikke den mest populære destination blandt danske feriegæster, men holder du af grønne og fredelige omgivelser, er Limfjordsøen sikkert et område, der vil tiltale dig. De morsøske strande står dog ikke mål med Vestkystens uendelige, hvide slaraffenland, da de er både smallere og mere stenede. Til gengæld er der her - midt i Limfjorden, længere mellem andre badegæster, og sommerhusene på Mors ligger ofte i fredfyldte omgivelser.
y- ### Det går op ad bakke …men ikke særligt meget! Mors er nemlig en relativt flad ø - karakteriseret ved flade marker og lave engdrag med vige og bredninger. Mod nord ligger dog den 89 meter høje Salgjerhøj, der er øens højeste punkt, mens molerformationen Hanklit og molerknuden Feggeklit også rager godt op i landskabet.

Moleret er ganske særligt for området i den vestlige del af Limfjorden, og formationen Hanklit er den mest kendte af disse.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Mors

Små sommerhusområder

Sommerhusområderne på Mors ligger spredt rundt omkring på hele øen. På østkysten ligger der tre sommerhusområder. Området Sillerslev ligger i nærheden af Sønderby Marina. Stranden foran sommerhusområdet er her ret stenet, mens stranden ved områdets marina er et mere oplagt valg til solbadning.

Ved sommerhusområdet Ejerslev, der ligger på den nordøstlige del af øen, kan du bade ved den smalle sandstrand, der ligger her. Stranden ender ved den lille Ejerslev Havn.

XXX Baden am Skarum Strand

I Dråby Vig, der ligger mellem Ejerslev og Nykøbing Mors, ligger den skønne Skarum Strand, der bestemt er et oplagt udflugtsmål. På øens østkyst er det også muligt at leje sommerhus i Nykøbing Mors. Her er der både nord og syd for byen mulighed for at bade i fjorden.

På rejse til Istiden

Mors kan ved første øjekast måske tage sig ud som en lidt kedelig og flad landbrugsø, hvor naturen ikke gør noget særligt væsen af sig, men det kan ikke være mere usandt. Det nordlige Mors er nemlig noget helt særligt i geologisk forstand, og naturen er her så unik, at dele af området kandiderer til at blive optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Så er du blot det mindste geologisk interesseret, er Mors en helt unik feriedestination.

Det, der gør det nordlige Mors til noget ganske særligt, er det 55 millioner år gamle moler, hvor forsteninger af de forhistoriske dyr og skabninger, der levede her for millioner af år siden til stadighed bliver opdaget.

Se Luffe på Fossil og Moler Museet

Gennem tiden er der i det morsøske moler fundet mange geologiske skatte, som blandt andet det 55 millioner gamle skelet af skildpaddeungen Luffe, der er udstillet på Fossil og Moler museet, der er beliggende i Nykøbing Mors. Den velbevarede skildpadde har fået det videnskabelige navn Tasbacka danica, og er således opkaldt efter Danmark.

Museet, der er en del af Museum Mors, danner en ganske spændende ramme for en ferieudflugt for hele familien. Her kan du naturligvis se den smukke samling af fossiler og blive klogere på molerets dannelse, ligesom du også kan besøge museets molergrav, hvor du gerne må lede efter fossiler.

Med færge til Thy

På blot fem minutter kan den lille hyggelige Feggesund færge, sejle dig fra Mors til Tofthuse på Nordjylland. Tæt på færgelejet, der ligger på den nordlige del af øen, ligger Feggesund Færgekro, der tilbyder traditionelle danske retter.
[a]

Sommerhusene ved Thisted Bredning

Thisted Bredning er farvandet, der skiller Mors fra Thy, og her på øens vestlige del, ligger sommerhusene sporadisk spredt langs hele vestkysten. Sommerhusene ligger i små klynger og her kan du bo privat i rolige omgivelser.

Helt mod syd forbinder en dæmning Mors med den lille ø Agerø, hvor Fugleværnsfonden ejer et 27,5 ha stort naturreservat på den nordlige del af øen.

Hamlet på Mors

Der knytter sig en ret sjov historie til området Feggeklit, der har et af litteraturhistoriens helt store sværvægtere som omdrejningspunkt. Hamlet - William Shakespeares berømte skuespil, hvis handling foregår på Kronborg, har hentet sin inspiration i et gammelt sagn, hvis handling foregår ved Feggeklit på Mors. Her udspillede sig et drama mellem Hamlet og den onde Fegge, der regerede over området. Ved Feggeklit kan du se en mindesten til ære for sagnet.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Mors

Nyd livet på havnen i Nykøbing Mors

Nykøbing Mors er med sine 9.000 indbyggere øens største by, og tilbyder forskellige oplevelser, hvis du savner lidt byliv på ferien. I den gamle industriby er fiskeriet stadig en næringsvej for særligt muslingefiskere, og i byen er der således både en industrihavn og en lystbådehavn. Er du interesseret i mere viden om netop skaldyr, kan du besøge Dansk Skaldyrscenter, der ligger på Øroddevej. Centeret tilbyder forskellige oplevelser og guidede ture, der kan bookes gennem Morsø Turistbureau.

Lystbådehavnen ligger midt i Nykøbing Mors - nærmest i forlængelse med byens gågade, og her ligger en del spisesteder og nogle forskellige butikker.

Musik og Skaldyrsfestival

Et af sommerens højdepunkter i Nykøbing Mors er de ugentlige Bynight-arrangementer, der finder sted hver onsdag fra uge 27-32. Her emmer Nykøbing Mors af liv fra om formiddagen, og har du lejet sommerhus i perioden, bør du ikke snyde dig selv for en god handel og live musik med forskellige kunstnere.

Den første weekend i juni finder den meget populære skaldyrsfestival sted på havnen, hvor det er muligt at smage på Limfjordens delikatesser. I oktober er der igen fest på havnen - til årets Østers- og muslingepremiere. Her er der både musik og smagsoplevelser henover en weekend.

Ferieoplevelser for hele familien på Mors

Er du i sommerhus med børn tilbyder Jesperhus Blomsterpark, som nok den største attraktion på Mors, en lang række sjove oplevelser og forlystelser. I Blomsterparken er der badeland, legeland og junglezoo samt en lang række andre spændende aktiviteter for hele familien. Og så er der selvfølgelig også de smukke blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter, der er en fryd for øjet, hver gang du besøger parken.

Om sommeren holder blomsterparken åbent alle ugens dage, men har du lejet sommerhus på Mors udenfor højsæsonen, skal du være opmærksom på, at parken kun holder åbent i weekenden - undtaget skolernes ferier.

Det historiske Mors

Museum Mors har flere forskellige afdelinger på øen, der tæller det føromtalte fossil- og molermuseum, men også Dueholm Kloster og Støberimuseet kan give et indblik i øens historie.

Historie og Kunst

Dueholm Kloster stammer fra det 14. århundrede, og har levet en omskiftelig tilværelse som både kloster, kongeligt len, herregård og nu som museum. Udstillingerne på Dueholm Kloster retter sit blik mod den morsøske kulturhistorie gennem artefakter og fortællinger.

Hos Støberimuseet beskæftiger man sig med øens nyere industrihistorie gennem udstillinger, der tager udgangspunkt i byens tidligere jernstøberi. Museet har til huse i en af støberiets gamle fabriksbygninger. Biblioteket i Nykøbing Mors ligger i øvrigt i det gamle støberi.

Kunsten på Mors

Kunsten lever i bedste velgående på Mors. Det vil du opleve, hvis du tager på byvandring i Nykøbing Mors, hvor du bliver mødt af adskillige skulpturer på din vandring gennem byens torve, gader og pladser. En del af disse skulpturer er skabt af lokale kunstnere, og går du på vejen forbi Færkenstræde 12, kan du se forfatteren Aksel Sandemoses fødehjem.

På Holmen, i Morsø Kunstforenings lokaler, kan du mod en beskeden entre opleve skiftende udstillinger. Kunstforeningen holder lukket i januar, men ellers kan du nyde udstillingerne tirsdage - søndage resten af året.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Mors
til toppen