Langeland - Ferie i smukke omgivelser

Søg efter sommerhuse på Langeland
ankomst - afrejse please wait
Haus mit Meerblick an der Küstenstraße auf Als-Kegnås

Midt i det sydfynske øhav mellem Fyn, Tåsinge og Ærø ligger Langeland, der med sin lange kystlinje, sin alsidige natur og sine mange sommerhuse er fyldt med spændende og hyggelige oplevelser .

Map

Sommerhuse for både lystfiskere og familier

Langeland er med sin mere end 150 km kystlinje med mulighed for at fange mere end 20 forskellige fiskearter, kendt som et paradis for lystfiskere. På øen er mulighederne mange, da du både kan fiske fra sø, kyst og båd hele året rundt.

Men et sommerhus på Langeland byder ikke kun på fantastiske oplevelser for lystfiskere. Den naturskønne ø er også en dejlig feriedestination for både børnefamilier og naturelskere, der hurtigt vil opdage Langelands alsidighed.

Lej sommerhus på sydspidsen af Langeland

På den sydlige del af øen ligger den lille havneby Bagenkop, som er Langelands sydligste by, hvis fiskerihavn stadig huser kuttere, der dagligt stævner ud. Byen har også en moderne og ganske velbesøgt lystbådehavn med et væld af aktiviteter. Om sommeren er der musik på havnens friluftsscene, ligesom du her finder et bageriudsalg, iskiosk og skiftende kunstudstillinger.

Overvejer du at leje sommerhus i Langelands sydligste by, har du blandt andet mulighed for at bo i de smukke ferielejligheder i Bagenkop direkte ved lystbådehavn.
[a]

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Langeland

Sommerhuse, klitter og klipper i Ristinge på Langeland

Er du på udkig efter et sommerhusområde med børnevenlig strand og massevis af klitter, så er et sommerhus i Ristinge på den sydlige del af Langeland et oplagt valg.

Områdets ti kilometer lange sandstrand strækker sig fra Hesselbjerg Strand til Ristinge Klint. Om sommeren har du mulighed for at handle ved en strandkiosk beliggende ved Hesselbjerg Strand.

Langelands imponerende natur - Ristinge Klint

Den 30 meter høje Ristinge Klint ligger på den sydvestlige del af Langelands kyststrækning, og byder på stejle kystskrænter med gode kuperede vandreruter.

Ristinge udgør det største sommerhusområde på Langeland, og her er masser af plads til oplevelser i naturen. Ved Ristinge kan du også besøge øens mindste havn, hvor du kan opleve den autentiske stemning og købe friske fisk. I området ligger også en af Langelands bedste strande, der er både børnevenlig og rummelig. Ved stranden er der gode parkeringsforhold og toiletfaciliteter med drikkevand.

Spodsbjerg og Rudkøbing

I Spodsbjerg, der ligger midt på Langelands østkyst, kan du leje en hel del forskellige sommerhuse, og området ligger rigtig godt, hvis du ønsker at udforske både den nordlige og sydlige del af øen. Sommerhusområdet Spodsbjerg ligger syd for byen ud om den børnevenlige Drejet Strand. Fra havnen kan du tage færgen til Tårs på Lolland, og der er i området rigtig gode vilkår for lystfiskeri.

Rudkøbing, der er Langelands største by, ligger på øens vestkyst, og her er det også muligt at leje enkelte sommerhuse. I købstaden, hvor købmandsgårde, små byhuse og brostensbelagte gader og stræder medvirker til den hyggelige stemning, finder du god mulighed for shopping og cafébesøg.

Spændende arkæologi på Museum Langeland

Rudkøbing byder også på en spændende ferieoplevelse på Langelands Museum, hvor du kan gå på opdagelse mellem fund og genstande fra oldtiden og frem til nyere tid. Alle genstandene stammer fra området Langeland og Strynø, der har været særligt rigt på oldtidsfund.

Ved Rudkøbing kan du også komme til Fyn via Langelandsbroen, der også går over øen Tåsinge. Ønsker du at tage på udflugt til Tåsinge, kan du eksempelvis besøge de hyggelige byer Bregninge og Troense.

Emmerbølle og Dageløkke Strand

Syd for Dageløkke, der ligger på Lollands østlige kyst, ligger Emmerbølle Strand, som er en af de smukkeste strande på øen, men der er kun få sommerhuse at leje her. Ved områdets campingplads er der gode parkeringsmuligheder og en restaurant, så stranden er et oplagt udflugtsmål.

Syd for Emmerbølle er det muligt at leje sommerhuse i området ved Helletofte. Stranden er her lidt smallere end den ved Emmerbølle, men udsigten mod Fyn, Thurø og Tåsinge er virkelig skøn.

Dageløkke Feriecenter

Nord for Emmerbølle ligger som tidligere nævnt den mindre landsby Dageløkke. Byen var tidligere hjemsted for en lille fiskerihavn, og i dag har byen en lille, privatejet lystbådehavn. I området er det muligt at leje sommerhus i Feriecenter Dageløkke, der er en særlig populær destination for lystfiskere.

I området er der flere forskellige faciliteter som eksempelvis indendørs- og udendørs legepladser. Ved Dageløkke Havn ligger restaurant Lanternen, der serverer forskellige retter samt is.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Langeland

Bo i sommerhus på det nordlige Langeland

Sommerhusområdet Hou Strand ligger på Langelands aller nordligste del. I forbindelse med sommerhusområdet ligger Hou Nordstrand, der strækker sig langs øens nordlige kyst. Bor du i sommerhus i dette område på Langeland, er der ikke langt til Hou Plantage, der byder på mange naturskønne oplevelser. I området ligger også Hou Fyr, der kan besigtiges på afstand.

Lohals havneby

Syd for Hou på Langelands vestkyst ligger den lille havneby Lohals, hvor du om sommeren kan få noget at spise på Antik Café eller på Lohals Kro, der serverer traditionelle danske retter. I byen kan du også købe dagligvare hos byens købmand eller forsøde tilværelsen med et besøg hos Langelands ældste bageri - HEDOs Bageri, der også ligger i byen.

Sommerhus i Lohals

Sommerhusene ved Lohals ligger mellem Hou Nordstrand og den lille landsby Stoense. Stranden på den nordlige side af Lohals starter nord for havnen og strækker sig helt til udkanten af områdets skov. Syd for Lohals ligger den smalle Stoense Strand, der med sin lave vanddybde er meget børnevenlig.

De langelandske kunsttårne

De langelandske kunsttårne, der er blevet til i samarbejde mellem lokale kunstnere og Langelands Elforsyning, er absolut et besøg værd, når du har lejet sommerhus på øen. De 12 forskellige tårne, som står rundt omkring på Langeland er tidligere transformatortårne, der nu huser forskellig kunst, som kan ses hele året rundt. Hvert år i maj skifter udstillingen i fire af de tolv tårne.

Historiske ferieoplevelser på Langeland

Mellem Tranekær og Rudkøbing ligger Tobaksladen, der er en del af Museum Langeland. Museet lader dig få et indblik i tiden omkring 2. Verdenskrig, hvor flere langelandske bønder slog sig på tobaksavl, da det i perioden ikke var muligt at importere den populære viginiatobak fra Amerika. Efter krigen, da det atter blev muligt at importere tobak, ophørte den danske tobaksavl, men laden står stadig sammen med sin udstilling som en del af den langelandske historie.

Og Langeland her flere historiske ferieoplevelser at byde på. På øen finder du nemlig fortidsminder overalt - her er både jættestuer, stendysser og gravhøje spredt i den langelandske natur. Har du lyst til at se nærmere på øens fortidsminder kan du hente mere information om disse på øens touristinformation eller hos Museum Langeland - begge beliggende i Rudkøbing.

Tranekær Slot - Kunst og mad i smukke omgivelser

Tranekær Slot har snart ligget på Langeland i 1000 år, og er Danmarks ældste beboede hus. Slottet ligger på toppen af en af øens mange hatbakker, som er helt unikke for området. På Tranekær Slot kan du få en rundvisning på udvalgte dage i sommerperioden.

I forbindelse med slottet ligger slotsparken, som du kan besøge for et mindre beløb. I parken har 20 danske og internationale kunstnere - TICON (Tranekær Internationale Center for Kunst og Kultur) udsmykket parken med værker lavet af naturmaterialer.

Spise på slottet

Hos Restaurant Generalen, der ligger i Tranekær Slots historiske staldbygninger kan du spise enten frokost eller middag i stedets velbevarede hestebåse eller nyde din mad på den store terrasse.

Souvenariet - oplev kitschede souvenirs

I den gamle teaterbygning, der ligger ved Tranekær Slot venter en anden sjov ferieoplevelse på Langeland. Her kan du nemlig besøge Souvenariet, der er et Souvenirmuseum, hvor tidligere tiders kitchede hjembringelser fra diverse ferierejser kan besigtiges. Du kan blandt andet se dukker fra Mexico, funklende Eiffeltårne og malede tallerkner fra Grækenland.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Langeland

Naturoplevelser og vandreruter på Langeland

Når du har lejet sommerhus på Langeland har du mulighed for at gå på opdagelse i den helt unikke og meget smukke natur, der definerer øen. På Langeland er der mange forskellige og afvekslende landskaber med kort afstand mellem hinanden, og du har derfor mulighed for at opleve dem alle på din ferie.

Ryttermosen og Stengade Skov

Ved Tranekær ligger Ryttermosen, der i 1996 blev tinglyst som urørt skov af Tranekær Gods i samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen. Der er således hverken blevet plantet eller hugget i skoven siden tinglysningen, og som tiden går, vil skoven fremstå som et stykke dansk urskov.

Stengade Skov, der ligge lidt nord for Spodsbjerg byder også på skønne og historiske oplevelser i naturen. I skoven er der flere gode gåture, og her kan du også se den mere end 200 år gamle Oehlenslägers Bøg, der ifølge sagnet har inspireret Adam Oehlensläger til ordene i "Det er et yndigt land".

Se på fugle på Langeland

På Langeland [b]er der mange nor, moser, søer og enge med en afvekslende fauna, der gør øen til et af de fuglerigeste områder i Danmark. Er du på ferie på Langeland har du blandt andet i Tryggelev Nor, Påø Enge, Gulstav Mose og Botofte Skovmose mulighed for at studere mange forskellige typer af fugle. I Tryggelev Nor, Påø Enge og Botofte Skovmose er der fugletårne, som frit kan benyttes.

Tullebølle Fritidspark - aktiviteter for hele familien

Et besøg i Tullebølle Fritidspark, der ligger mellem Rudkøbing og Tranekær, er en god aktivitet for børn, når de langelandske seværdigheder eller sommerhusets rammer skal krydres med sjov og leg.

I fritidsparken er der både petanquebaner, legeplads med udsigtstårn samt shelters og grillhytte. Hos Stæhrs bageri, der ligger på Bygaden, er det muligt at proviantere til en dag i det fri.

Oplev det sydlige Langeland

Hele Langelands sydspids er et stort åbent naturområde, der byder på rigtig mange ferieoplevelser. Gulstav, der ligger ved Bagenkop byder ikke kun på fugle i hobetal. Her kan du også opleve områdets vilde heste. Området, hvor hestene går er indhegnet, men der er altid fri adgang.

Keldsnor Fyr

Tæt ved Langelands sydligste by, Bagenkop, ligger Keldsnor Fyr, som er øens højeste fyrtårn. Fyret, der blev opført i 1905 og som har omtrent samme højde som Rundetårn, bliver stadig brugt til at guide skibstrafikken sikkert gennem Langelandsbæltet. Det er ikke muligt at se det indvendige af fyret, men det smukke hvide fyr er alligevel en spændende attraktion.

Koldkrigsmuseet Langelandsfort

Er du historisk interesseret må du ikke snyde dig selv for at besøge Koldkrigsmuseet Langelandsfort . Museet er en af Langelands helt store attraktioner, og her er der spændende historier og artefakter, der kan vække interesse hos både store og små.

Fortet, der blev nedlagt i 1993, er en del af Museum Langeland, og tilbyder både permanente og skiftende udstillinger. På museet kan du både se nærmere på ubåde, minestrygere og kampfly. Ligesom du kan se et stykke af Berlinmuren og blive klogere på spioner under Den Kolde Krig.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Langeland
til toppen