Lej Sommerhuse i smukke omgivelser på Fanø

Søg efter sommerhuse på Fanø
ankomst - afrejse please wait
Haus mit Meerblick an der Küstenstraße auf Als-Kegnås

Fanø, der tilsammen med Rømø, Langli og Mandø udgør de danske vadehavsøer, er en særdeles idyllisk feriedestination, hvor de maleriske landsbyer, de mange hyggelige sommerhuse og den smukke Fanø Klitplantage danner en flot ramme for din ferie.

Map

Tag færgen til sommerhuset på Fanø

Har du lejet et sommerhus på Fanø sommerhus på Fanø, skal du med færgen fra havnen i Esbjerg. I skærende kontrast til det hektiske leben, du vil opleve i en af Danmarks største havne, ankommer du tolv minutter senere til den idylliske Nordby på Fanø.

De autentiske stråtækte huse, de brolagte gader og stræder og Fanøs allestedsnærværende natur, danner et fantastisk førstehåndsindtryk, når du ankommer med færgen til byen. Med sine 2.800 indbyggere ud af Fanøs samlede antal på 3500 er Nordby øens absolut største by, og som en naturlig følge heraf, danner byen centrum for øens handelsliv. En slentretur i Nordby byder på flere spændende butikker og spisesteder i hyggelige brolagte omgivelser, der ikke har ændret sig nævneværdigt siden 1800-tallet.

Oplevelser i Nordby

I øens største by har du mulighed at få en god ferieoplevelse ved at besøge Fanø Skibsfart- og Dragtsamling, der lader dig få et interessant indblik i en del af Fanøs historie, hvor blandt andet øens specielle søfartskultur og de karakteristiske fanødragter er udstillingens omdrejningspunkt.

Koncerter i Nordby Kirke

Den gamle og meget særegne kirke i Nordby er en såkaldt salskirke, der er udformet så bygningen udgøres af et enkelt rum, hvor der er 700 siddepladser. I sommerperioden er det hver tirsdag aften muligt at opleve forskellige internationalt anerkendte klassiske musikere, når de gæster kirkens meget populære sommerkoncerter.

Fanø Museum

På Fanø Museum, som også er beliggende i Nordby kan du opleve en alsidig samling af møbler og andre artefakter, der danner et billede af livet på øen for 150-200 år siden.

Ferie på fredelige Fanø

I sommerperioden besøger et stort antal feriegæster hvert år Fanø, hvilket naturligvis mangedobler øens indbyggertal i netop den periode, men når højsæsonen går på hæld sænker freden sig, og så er det muligt at få en ganske rolig sommerhusferie på øen.

Nordby, der ligger på den nordøstlige del af øen og Sønderho, der ligger allersydligst er de eneste rigtige byer på øen, imellem disse finder du blandt andet sommerhusområderne Fanø Bad og Rindby.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Fanø

Fanø Bad - nyd is og havudsigt

Sommerhusområdet Fanø Bad, der grænser op mod Nordby, virker måske ved første øjekast en smule gammeldags. Lejlighederne, der er bygget i 70'erne og 80'erne er dog moderniseret indvendigt, og flere af dem tilbyder en ganske smuk havudsigt.

Spisning med fantastisk udsigt

Fanø Bads beliggenhed midt på stranden indbyder naturligvis til en lang række forskellige strandaktiviteter, ligesom feriecenteret også tilbyder både indendørs og udendørs swimmingpool, der giver små og store vandhunde optimale vilkår uanset vejr og vind. I første klitrække finder du spisestedet Alabama Grill, der udover en fantastisk udsigt tilbyder en variation af burgere, is og kolde drinks.

Syd for Strandvejen ligger de hyggelige sommerhuse i klitterne. Dette område strækker sig fra Fanø Bad til Rindby, der ligger på den vestlige del af øen.

Feriecenteret Rindby

Har du lejet sommerhus på Fanø, er der stor sandsynlighed for, at det ligger i sommerhusområdet Rindby, da næsten halvdelen af øens sommerhuse ligger netop her. Mellem øens hovedfærdselsåre, Postvejen og stranden kan du næsten være sikker på at finde det helt perfekte sommerhus på Fanø.

I området finder du et mindre supermarked, en isbil og restauranten Stoppestedet, der ligger midt på stranden. Herudover er der også mulighed for at leje cykler hos to forskellige cykeludlejere.

Skønne oplevelser for hele familien

Der er rigtig mange ting at tage sig til, hvis du har lejet sommerhus i Rindby på Fanø. Området byder blandt andet på et slag 18 hullers piratminigolf, der ligger i forbindelse med campingpladsen. Den brede strand indbyder også til en lang række aktiviteter herunder blowcarting. Hos Kites and Coffee kan du fra påske til og med efterårsferien leje blowcarts og selv prøve kræfter med denne sjove strandaktivitet. Herudover har du her mulighed for at købe forskellige drager og strandlegetøj, ligesom du naturligvis også kan få en kop kaffe!

Fra Fanø Bad til Rindby og Sønderho er det tilladt at køre med bil på stranden. Ved lavvande kan du faktisk cykle den otte kilometer lange strækning uden nogen nævneværdige problemer. Ved højvande eller i regnvejr må du forvente flere forhindringer i form af vandpytter og -løb.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Fanø

Oplev smukke Sønderho

I 2011 blev Sønderho kåret som Danmarks smukkeste landsby, og Fanøs andenstørste by er da også en udsøgt seværdighed. Med sine gamle og ganske velbevarede huse omgivet af små haver og åbne grønninger samt de små kringlede gader og stier, giver byen et nostalgisk blik på en svunden tid. Et af de karakteristiske fanøhuse, Hannes Hus, er fredet og giver som museum et spændende indblik i, hvordan livet blev levet, da øen var hjemsted for en stor flåde af sejlskibe med tilhørende handel.

På landsbyvandring i Sønderho

Sønderho er kendt for sit labyrintiske system af veje og stier, der forbinder de enkelte huse og de øvrige byrum. Indtil 1980'erne fandtes der ikke sti- eller gadenavne i landsbyen, man orienterede sig efter det enkelte hus og beboernes navne. I 1983 krævede Post Danmark dog, at landsbyens gader og stier fik navne. Og det fik de så, med udgangspunkt i historiske stednavne, der er fundet i skøder og skrifter. Ved Fanø Kunstmuseum kan du hente en folder, der guider dig på en vandring gennem den smukke landsby.

Bo i sommerhus i Sønderho

Siden 1895 har gallerihollænder-møllen budt Sønderhos gæster velkommen. Møllen var på et tidspunkt dømt til nedrivning, men lokale ildsjæle fik den restaureret, og i dag er det muligt at besigtige møllen mod et beskedent beløb. Spredt i en strækning mellem den gamle mølle og stranden ligger de mange sommerhuse i Sønderho, der vidner om, at turisme i dag er en væsentlig indtægtskilde for Fanø.

Panoramaudsigt fra Kåverbjerget

På Kåverbjerget, som er Sønderhos højeste punkt, står det historiske sømærke Kåveren eller Æ Kåver, som de lokale kalder det. Kåveren fungerede som et af to pejlemærker (det andet er placeret på Mandø), så de søfarende sikkert kunne lede deres skibe fra Nordsøen ind i sejlrenden Knudedyb. Kåveren, som blev rejst i 1624, er Danmarks ældste pejlemærke, og er med sine 14,2 meter en imponerende konstruktion at besigtige. Udsigten fra Kåverbjerget er heller ikke at kimse ad.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Fanø

Sønderho Strand

Sønderho Strandvej fører dig direkte til vandet, hvor det er tilladt at køre på den nordlige del af stranden. Her kan det lade sig gøre at køre helt til Rindby. Synes du bedre om strandlivet uden biler, er der også mulighed for at nyde det, hvis du vælger det bilfri område af stranden, der strækker sig til Sønderho Havn. På den otte kilometer lange strandstrækning er det ved lavvande muligt at gå på jagt efter strandskaller og rav.

Vandreruter i klitterne

På den lange strandstrækning leder to stier dig gennem klitterne. Den sydligste sti fører til Sønderho Strandsø, hvor du kan opleve Fanøs natur på tætteste hold. Ved søen finder du et fugleobservationsskjul, hvor en række opsatte plancher informerer om områdets historie og den særlige natur. Et besøg her en rigtig god ferieoplevelse på Fanø for både børn og voksne. Længere mod nord leder en sti til Nøkkerose Sø og til Fanøs højeste klit - Pælebjerg.

Ved Pælebjerg er der en markeret mountainbikerute, en indhegnet hundeskov samt en skovlegeplads til glæde for de yngste.

Hyggelige spisesteder og indkøbsmuligheder i Sønderho

Har du lejet et sommerhus nær Fanøs smukkeste by, er der gode muligheder for at få noget godt at spise hos byens forskellige restauranter og caféer. I byen ligger Café Nanas Stue, der er kendt for sin hyggelige indretning og atmosfære. Hos en anden af byens spisesteder - Fajancen, kan du nyde dansk/franske bistroretter, og hos Sønderho Kro, der har eksisteret siden 1722, kan du nyde køkkenets gastronomiske frembringelser.

På den lille café De Tre Søstre, som ligger på Landevejen, eller ved Sønderho Iscafé er det muligt at gøre holdt, og nyde en is eller en kop kaffe.

Året rundt kan du handle dagligvarer hos byens Dagli'brugs, ligesom det flere gange ugentligt er muligt at købe friske fisk hos fiskebilen. I sommersæsonen kan du hos Steens Grønttorv købe friske og ofte hjemmeavlede grøntsager, frugter og honning. Hos Steen har du i øvrigt også mulighed for at leje cykler.

På cykeltur fra Nord til Syd

Bor du i sommerhus på den nordlige del af Fanø, er det muligt at cykle over øen til Sønderho. I forbindelse med øens hovedfærdselsåre, Postvejen, er der etableret en cykelsti, der tilbyder cyklister i alle aldre de bedste vilkår på den 10 km. lange strækning fra Nordby til Sønderho.

Kunsthåndværk på Fanø

Er du interesseret i kunsthåndværk og håndarbejde har du rig mulighed for at opleve det på din ferie til Fanø. Som tidligere nævnt kan du hos Fanøs skibsfart- og dragtsamling opleve de smukke fanødragter, ligesom du den 3. søndag i juli, hvor der holdes Sønderhodag, kan opleve et gammelt, traditionelt brudeoptog.

Hos Fanøs Glaspusteri, der ligger i Nordby, kan du se Charlotte La Cours moderne glaskunst. Du må heller ikke snyde dig selv for et besøg i Toves Gadebod, der har eksisteret siden 1956 og som også er beliggende i Nordby.

Strikkefestival

Fanø er også kendt for sin strikkefestival Wooldays, der finder sted i Nordby. I byen kan du også købe Christel Seyfarths strikkede designs i butikken Unika Strik og hvis du kommer forbi Sønderho kan du hos garnbutikken Uldsnedkeren finde garn i alverdens farver samt købe forskelligt tilbehør til håndarbejde. I Sønderho kan du også gå på opdagelse i butikken Silken, der sælger asiatisk inspirerede tekstiler.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Fanø

Naturen på Fanø - en uforglemmelig oplevelse

Klitplantagen mellem Rindby og Sønderho dækker næsten en fjerdedel af Fanøs samlede areal, og her er der gode muligheder for timevis af ferieaktiviteter. Der er blandt andet gode muligheder for vandre- og cykelture, hvor du kan opleve de fantastiske fugle- og dyreliv. På Fanø Naturs hjemmeside kan du finde flere forslag til aktiviteter i naturen.

Fanø Fuglekøjer

Har du lejet sommerhus på Fanø har du en oplagt mulighed for at studere de mange forskellige fugle, der lever her. Øen er nemlig et mekka for fugleinteresserede blandt andet p.g.a. det store antal af trækfugle.

På Fanø kan du også opleve to fuglekøjer, der tidligere blev brugt som fælder til fangst af vildænder. Fuglekøjerne er i dag ulovlige at anvende, og Albue Fuglekøje, der ligger ved foden af Annesdalbjerg og Sønderho Gamle Fuglekøje fungerer da også udelukkende som friluftsmuseer.

Skovlegeplads for store og små

Fanø Klitplantage, som udgør en stor del af øens samlede areal, tilbyder mange gode timer i naturen. Midt i Klitplantagen ligger der en stor skovlegeplads, hvor en lang række legeredskaber udformet af materialer fra plantagen, udgør en skøn ramme for en udflugt for hele familien. Her er der både klatreredskaber, fantasifigurer og spil i forskellige afskygninger.

Strandsport på Fanø

Du har en oplagt mulighed for at prøve kræfter med forskellige typer af strandsport, når du er på sommerhusferie på Fanø. Øen er en yndet lokation for drageflyvere, ligesom strandsejlads også har gode vilkår her. På Fanø finder du flere forskellige steder, hvor du blandt andet kan lære at køre blowkart, kitelandboarding, kitesurfe, standup-paddle og skimboarde.

Fanø dragefestival

På Fanø holdes der hvert år i juni en international dragefestival. Festivalen er den største af sin art, og her mødes drageflyvere fra hele verden. I de fire dage festivalen finder sted, er himlen mellem Fanø Bad og Rindby fyldt med farverige drager i alverdens afskygninger. Hvis vejret er godt, kan du godt forvente, at den brede strand er fyldt til randen med såvel drageflyvere som tilskuere.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Fanø
til toppen