Falster - ferie ved nogle af Danmarks smukkeste strande

Søg efter sommerhuse på Falster
ankomst - afrejse please wait
Haus mit Meerblick an der Küstenstraße auf Als-Kegnås

Falster er hjemsted for nogle af Danmarks aller smukkeste strande og flere gode sommerhusområder og øen, som er Danmarks sjettestørste, er fuld af spændende ferieoplevelser. Tag på sightseeing i Marielyst og Nykøbing Falster, besøg Danmarks sydligste by Gedser og lad børnene få en oplevelse i Guldborgsund Zoo.

Map

Sommerhuse ved skov og strand på Falster

Marielyst er et af de mest populære steder at leje sommerhus på Falster sommerhus på Falster. Området, der ligger på øens østkyst, bliver ofte genbesøgt af alt fra børnefamilier til naturelskere, der nyder de smukke omgivelser med den flotte, hvide sandstrand som en af de største attraktioner.

Den 20 kilometer smukke og børnevenlige sandstrand strækker sig fra Marielyst til Gedesby, der blot ligger fire kilometer nord for Danmarks sydligste by Gedser. Selvom øens østkyst uomtvisteligt er et skønt og populært sted at leje sommerhus, så findes der også andre attraktive sommerhusområder på Falster.

Det grønne nord

Det nordlige Falster er karakteriseret ved landbrug, marker og små landsbyer. Øens største by Nykøbing Falster ligger i området, og her er det muligt via Guldborgbroen at komme til naboøen Lolland. Har du lyst til at opleve det nordlige Falsters smukke natur på din ferie, kan en udflugt til den kystnære Corselitze Skov eller højmosen Horreby Lyng virkelig anbefales.

På Falsters nordlige kyst ligger sommerhusene i Ore og Kongsnæs i nærheden af Stubbekøbing. Stranden her står ikke mål med den ved Marielyst, men udsigten over sundet mod Møn er meget smuk.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Falster

Marielyst - en traditionsfyldt badeby

Marielyst er en traditionsfyldt badeby, hvis historie som Falsters foretrukne ferieby går mere end 100 år tilbage i tiden. Området omkring byen og kysten er formet af naturen og dens enorme kræfter, men også menneskelig determination. Det er mindesmærket for stormfloden i 1872, hvor 80 mennesker mistede livet et godt eksempel på.

Natur på diget

Mindesmærket står på Strandvejen – ikke langt fra de menneskeskabte klitter – Det falsterske dige – som ihærdige falstringer efter stormfloden skabte for at sikre kysten. Det 17 kilometer lange dige strækker sig fra Birkemose i syd til Ulslev i nord, og er i dag et yndet naturområde, der egner sig både til cykling og vandreture.

Falsters skønneste strand

Marielyst har 800 fastboende indbyggere. Dette tal mangedobles i sommerperioden, hvor et stort antal udenlandske og danske turister holder ferie i områdets mange sommerhuse og nyder livet ved Falsters skønneste strand.

Shopping i Marielyst

Byen har også rigtig meget at byde på - særligt i sommersæsonen, hvor Marielyst Strandvej bliver arnested for alverdens oplevelser. Strandvejen bugner af forskellige spisesteder, iskiosker og specialforretninger, ligesom en legeplads også tilbyder sjov til de yngste. I højsæsonen er det også muligt at se på lokalt kunsthåndværk og høre livemusik på Strandvejen. Tæt på stranden finder du den charmerende Haveje Bar, hvor stedets interimistiske møblement og den tilbagelænede stemning hensætter dig til ferie under langt varmere himmelstrøg.

Når efteråret gør sit indtog og frem til Påske, er mange af Marielysts spisesteder og butikker lukket. Det er dog muligt at handle året rundt i byens supermarked og på benzinstationen.

Danmarks længste træterrasse

I Marielyst kan du opleve ikke alene Falsters, men også Danmarks største træterrasse, der udgør et 45.000 m2 fundament for ferieoplevelser på Marielyst Torv. Her kan du i liggestole nyde en is eller drink eller tage en slentretur på terrassen - helt ned til stranden.

Har du lyst til en cykeltur i området omkring Marielyst, kan du hos turistinformationen på Torvet leje cykler.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Falster

Lej sommerhuse mellem Elkenøre og Bøtø Skov på Falster

Ønsker du at leje sommerhus på Falsters sydøstkyst er der flere forskellige muligheder. Sommerhusområderne omkring Marielyst strækker sig over 10 kilometer mellem Elkenøre Strand og Bøtø Skov. Stranden er bredest i området omkring Torvet og Marielyst Strandvej, og i sommerhalvåret er der også tilknyttet livreddere til dette område.

Nord for Marielyst kan du leje sommerhus i området mellem Sildestrup og Elkenøre Strand. Sildestrup Strand er ganske velbesøgt, mens du i den nordligste del af Elkenøre Strand godt kan opleve at have stranden for dig selv.

Oplev naturskønne Bøtø

Syd for Marielyst ligger det naturskønne område Bøtø. I området er der en købmand, i Lupinparken finder du nogle spisesteder og ved campingpladsen har du mulighed for både at købe et måltid mad og en is.

Har du lejet sommerhus i dette område, har du mulighed for at opleve Sydfalsters vilde natur. Bøtø Skov er nemlig spækket med naturoplevelser. Her kan du gå mellem vilde Konikheste og græssende højlandskvæg, se sjældne sommerfugle som Sort Ildfugl og Spejlbredpande eller måske opleve havørne, som yngler i området.

Gedesby og Gedser

Syd for Bøtø Skov ligger sommerhusene i området Gedesby. Stranden omkring sommerhusområdet er som den øvrige del af Falsters sydøstkyst meget børnevenlig. Byen byder udover et bageri ikke på de store indkøbsmuligheder, men der er i nabobyen Gedser mulighed for at gøre indkøb. Området indbyder til både cykel- og vandreture, blandt andet på det falsterske dige, der starter lige syd for byen.

Gedser Strand og Skelby Strand

På Falsters sydlige del kan du leje sommerhuse ved Gedser. Området byder på en noget smal strand med mange bevoksninger. Stranden ved Skelby, der også ligger på øens vestkyst, er mere indbydende, og kan sagtens være et oplagt udflugtsmål for en cykeltur eller gåtur.

Gedser - Danmarks sydligste by

Danmarks sydligste by Gedser byder på en hel del oplevelser, når du er på ferie på Falster. Her kan du opleve naturen på Danmarks sydspids Gedser Odde, gå på opdagelse i det Sorte Geomuseum, besøge Gedser Remise eller slå vejen forbi Gedser Fyr.

Olsen-banden på sporet

Jernbanemuseet Gedser Remise viser et stykke dansk kulturhistorie gennem udstilling af materiel fra en tid, hvor en stor del af transporten mellem byer og landsdele foregik med tog. Remisen ligger tæt på Gedser Station, der lagde kulisse til Korsbæk i Matador, og Det Gule Palæ, der blandt Olsen-banden-entusiaster er kendt som kommandopost i filmen "Olsen-banden på sporet" fra 1975. Det Gule Palæ blev i 2016 flyttet fra København til Falster efter at have stået ubenyttet hen på DSB's arealer i hovedstaden.

På Jernbanemuseet kan du udover at se de danske film-klenodier også køre med skinnetog på udvalgte dage fra påske og frem til efterårsferien. Det er også muligt at prøve en tur på en skinnecykel på udvalgte dage i sommerperioden.

Sydstenen

Ved Gedser Odde finder du en mandskabsbygning fra områdets tidligere marinestation, der i dag huser Formidlingshuset Marinestationen, hvor du kan blive meget klogere på stedets historie, geologi, natur og ikke mindst Nysted Havmøllepark, der ligger ved Rødsand.

Foran Marinestationen ligger Sydstenen, der markerer Danmarks og Nordens sydligste punkt. Den imponerende sten vejer omtrent 4 ton og menes at være 1 milliard år gammel.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Falster

Sightseeing i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster, der ligger ved Guldborgsund, som adskiller Lolland fra Falster, byder også på mange hyggelige ferieoplevelser. Falsters største by er skønt beliggende ned til sundet og byens net af gågader med butikker og spisesteder indbyder med en hyggelig stemning.

I byen har du mulighed for at besøge flere forskellige museer, opleve byens lystbådehavn, hvor du blandt andet kan gøre indkøb hos Annes Fisk, og hos Galleri Finnemann, der ligger i Slotsgade, kan du både købe kunst og nyde caféens delikatesser.

Czarens Hus

På hjørnet af Langgade og Færgestræde ligger et gammelt bindingsværkshus fra 1690'erne som et vidnesbyrd om Nykøbing Falsters lange historie. Det røde bindingsværkshus kaldes Czarens Hus, fordi den russiske Zar Peter den Store i juli 1716 besøgte Nykøbing Falster og valgte at overnatte på stedet.

I nabobygningen finder du byens turistinformation og Museum Obscurum, hvis udstillinger handler om grænsen mellem fantasien og den virkelige verden.

Sjov i ferien for hele familien på Falster

Har du børnene med på sommerhusferie på Falster, finder du på øen flere forskellige aktivitetsmuligheder, der tilgodeser børn og barnlige sjæle. Hos Marielyst Golf and Fun Park er der eksempelvis mulighed for at prøve forskellige typer af golf.

Du kan også prøve bumperball, baseball og segways, ligesom der i parken er mulighed for at grave guld og bruge tid på stedets legeplads. Hvis I ikke har taget picnickurven med, er det muligt at købe forskellige forfriskninger og mad.

Gokart og bowling

På Marielyst Gokart og Paintball Center har både børn og voksne mulighed for at prøve kræfter med at køre gokart. Stedet har nemlig flere baner - en til børn over 14 år, en til de 7-13 årige og en til de helt små i alderen 3-6 år. Der er på stedet også mulighed for at spille paintball. Ved Ulslev Strand på den østlige del af Falster, er der en god naturlegeplads.[a]

Er vejret ikke helt til udendørs aktiviteter, kan du i tørvejr hos Marielyst Superbowling kaste dig ud i en omgang bowling. Stedet tilbyder også andre aktiviteter som eksempelvis padeltennis og streetbasket, og det er muligt at kombinere dit besøg i centeret med spisning på stedets restaurant.

Falster for både børn og voksne

På det nordlige Falster, i landsbyen Eskilstrup, er der flere forskellige aktiviteter at tage sig til, når du har lejet sommerhus på øen. Her kan du nemlig både besøge byens traktormuseum og en krokodillefarm. I Stubbekøbing, der ligger nordøst for Eskilstrup, kan du besøge Danmarks Motorcykelmuseum, der har Nordeuropas største samling af veteranmotorcykler. Her kan du også gå en tur i stedets radiomuseum og se udviklingen af radioer, grammofoner og fjernsyn fra 1900 frem til i dag.

Middelaldercenter og Guldborgsund Zoo

I landsbyen Sundby, der ligger tæt på Nykøbing Falster, ligger Middelaldercenteret, der byder på en rejse mere end 600 år tilbage i tiden. Middelaldercentrets by Sundkøbing danner rammen for, hvordan det daglige liv foldede sig ud i middelalderen. Her kan du opleve smeden hamre, se ridderturneringer eller smage på maden i Danmarks eneste middelalderrestaurant Den Gyldne Svane.

I Guldborgsund Zoo og Botanisk Have, der er beliggende i Nykøbing Falster, er der gode ferieoplevelser at hente for hele familien. Her kan I se på de mange spændende dyr, lege på stedets mange legeområder og spise i den botaniske have.

Billedskønne Hesnæs

Nord for Marielyst ligger det idylliske fiskerleje Hesnæs. Det er ikke muligt at leje sommerhus på netop denne del af Falster, men fiskerlejet med sine stråtækte huse, sin hyggelige havn og skønne strand er virkelig et besøg værd.

Der er ingen butikker i Hesnæs, men på havnen kan man spise på Hesnæs Havn, spisehal, bageri og konditori, hvor lette retter og fine konditorkager kan nydes i de gamle garnhuses hyggelige rammer. Det er også muligt at købe friskbagt brød, middagsretter og andre lækkerier med hjem.

Restaurant Pomle Nakke

De store skovområder omkring Hesnæs, der ligger på Falsters østligste punkt, er velegnet til både vandre- og cykelture, hvor du kan opleve helt enestående udsigter over hav, kyst og strand. I Hesnæsskovene ligger også Pomle Nakke, der er kendt for sin skønhed og sit traktørsted, der serverer alt fra lette retter til gourmetmad.

Hesnæsskovene og Corselitze Gods

12 kilometer syd for Hesnæs ligger Corselitze Gods, hvis historie som gammel kongsgård strækker sig helt tilbage til middelalderen. Godset er ikke åbent for offentligheden, men det er muligt at gå en smuk tur i godsets have eller i den omkringliggende skov, hvor du kan se Danmarks største træ - Valdemarsegen.

Væggerløse

En ferieudflugt til Væggerløse[b], der ligger midt på den sydlige del af Falster, knap 5 kilometer fra Marielyst, kan byde på flere forskellige oplevelser. Her kan du blandt andet se Stouby Mølle, som er en fredet stubmølle fra 1790.

Møllen kan besigtiges på åbningsdage, hvor også mølleboden holder åbent. Her kan du købe kaffe, is, kage og andre forfriskninger samt forskellige delikatesser til at tage med hjem. I forbindelse med møllen er der bord og bænke, hvor du altid kan nyde medbragt mad.

I byen ligger også Falster Destilleri og Bryghus, hvor du kan købe både øl, spiritus og hedvin.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Falster
til toppen