Enø - sommerhusferie på Sydsjælland

Søg efter sommerhuse på Enø
ankomst - afrejse please wait
Kleine Ferienhäuser direkt an einem Grünstreifen vor dem Strand

På den sydsjællandske vestkyst ligger Enø, der tilbyder de bedste forhold for en strandferie på den sydlige del af Sjælland. Den forholdsvis brede sandstrand, det lave vand og de smukke omgivelser ved Karrebæksmindekanalen, hvor Græshoppebroen forbinder øen med det idyliske fiskerleje Karrebæksminde, er blot nogle af de ingredienser, der er medvirkende til at skabe den hyggelige feriestemning, der er kendetegnende for Enø.

Map

Sommerhus ved Karrebæk Fjord

Sydsjælland er nok ikke det første område, der springer i øjnene, når du planlægger en sommerhusferie i Danmark. Sjællands sydlige kyst, der i øvrigt er rig på skøn natur og mange hyggelige ferieoplevelser, har nemlig ikke så mange sandstrande at tilbyde sine turister- Enø og Karrebæksminde Strand er dog undtagelserne, der bekræfter reglen.

Strand, livemusik og lokale delikatesser

På den knap 4 km2 store Enø, der ligger mellem Karrebæksminde Bugt og Karrebæksminde Fjord ligger en af de allerbedste strande på Sydsjælland. Den flade, grønne ø rummer en del sommerhuse, der ligger på Draget på øens nordlige del, og som der særligt i sommermånederne er rift om.

I forbindelse med øens lystbådehavn, som ligger på ydersiden af Karrebæksmindebroen, ligger Caféen Fiskerlejet, der foruden maden og den skønne udsigt også tilbyder deres gæster livemusik i sommersæsonen. På havnen ligger desuden den lille slagterforretning Enø Kød, der ligesom Enø Vin forsyner øens feriegæster med skønne lokale delikatesser.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Enø

Lej sommerhus på Enø

Du kan leje forskellige sommerhuse på Enø og ved Karrebæksminde, der ligger på nordsiden af Karrebæksminde Fjord. De sommerhuse, som ligger tættest på øens skønne sandstrand, der ligger i nærheden af Græshoppebroen, er ret små, mens sommerhusene, der ligger lidt længere inde på øen, tilbyder mere plads.

Stranden, der ligger på den sydlige del af Enø er ret stenet, men er blandt lystfiskere kendt som et godt sted at fiske. På øens sydligste spids ligger der dog en lille sandstrand, og på øens østkyst kan du springe i Karrebæk Fjord fra en badebro. .

Sommerhuse ved Karrebækminde strand

På den modsatte side af Græshoppebroen, bag Karrebæksminde Lystbådehavn, ligger endnu en strand, der dog er knap så bred som den på Enø. Fra sommerhusene, der ligger spredt rundt omkring i Karrebæksminde, er der dog ganske kort vej til den populære strand på Enø.

Før turisterne fik øjnene op for Enø og Karrebæksmindes rekreative kvaliteter var områderne aktive fiskersamfund, og hos Karrebæksminde Fiskeri- og Bymuseum kan du få et indblik i denne del af områdets historie.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Enø

Feriestemning på Enø

Karrebæksminde er en populær destination for lystsejlere, og lystbådehavnens tre kajer er om sommeren fyldt til bristepunktet med flotte lystfartøjer, der bibringer en helt særlig feriestemning til både Karrebæksminde og Enø.

I Karrebæksminde ligger et par supermarkeder og nogle små butikker, der sælger souvenirs, og på den anden side af Græshoppebroen kan du også få fingre i alt fra postkort til badedyr til mange timers leg i det lave, lune vand.

Fisk og is

I både Karrebæksminde og på Enø ligger der en del spisesteder, røgerier og iskiosker, og når vejret er godt, er begge sider af Karrebæksminde kanal velbesøgte af lystsejlere, sommerhusgæster og endagsturister, der nyder frisk fisk eller en is i solen.

Kanotur på fjorden

Hos Marineevent, der som tidligere nævnt ligger på havnen på Enø, kan du udover at leje cykler også leje kajakker og sub boards, booke en picnic-båd eller en saunatønde, hvis vejret ikke fordrer aktiviteter på Karrebækminde Fjord.

Sydsjællandske oplevelser i Næstved

Ved den østlige del af Karrebæk Fjord ligger den gamle købstad Næstved, der med godt 45.000 indbyggere er Sjællands femtestørste by. Nord for byen ved Rønnede, udspringer Sjællands største å, Susåen, der snor sig forbi Sorø og Herlufsholm Kostskole og igennem Næstved, for til sidst at løbe ud i Karrebæksminde Bugt. Har du lyst til at opleve Suså fra vandsiden, kan du leje kanoer, når vejret tillader det i Rådmandshaven i Næstved.

Næstved byder dog på meget mere end en kanotur i Susås smukke omgivelser. Den gamle by, der allerede i 1140 fik købstadsrettigheder, tilbyder et driftigt handelsliv, en hel del spisesteder og flere forskellige kulturelle oplevelser.

Shopping i tørvejr

I Næstved ligger der hele to indkøbscentre, der giver mulighed for at gå tørskoet på shopping, selv når regnen siler ned. Det ene center, Sct. Jørgens Park ligger midt i byen, mens det større center, Næstved Storcenter, ligger i udkanten af byen. Hos Brotorvet Cykler kan du leje en cykel og herefter tage på oplevelse i byens spændende historie.

Det historiske Næstved

Den historiske by byder på flere forskellige kulturelle oplevelser. I byen står den imponerende gotiske Sct. Peders Kirke, der blev bygget omkring 1375. På korets nordvæg er kirkens mest berømte kalkmaleri, der forestiller Dronning Helvig og Valdemar Atterdag. Den sidstnævnte er blandt andet kendt for de omfattende bygningsarbejder, der fandt sted i Vordingborg under hans regentperiode.

I den østlige del af Næstved ligger den gamle hovedgård Rønnebæksholm, der i dag er omdannet til en kunsthal. Det er gratis at gå en tur i parken, der omslutter godset, mens du må betale entré, hvis du ønsker at opleve kunsthallens spændende udstillinger. Rønnebæksholm er en af Næstveds ældste bygninger, hvilket også er tilfældet med Helligåndshuset, der huser Næstved Museum.

Bonbon-land

Næstved Museum er en forgrening af Sydøstdanmarks Museum, der også har museet Holmegaard Værk under sine vinger. Her kan du opleve glaskunst og design i verdensklasse. Museet ligger i Holmegaard ikke langt fra forlystelsesparken Bonbon Land, hvor børn og barnlige sjæle i sommersæsonen kan forlyste sig i et hav af rutsjebaner og karruseller.

Gavnø Slot

I Karrebækminde Fjord ligger øen Gavnø, der mest af alt er kendt for det smukke rokokoslot. Gavnø Slot er blandt andet elsket for sin smukke slotspark, hvor du blandt andet kan opleve Danmarks største tulipanfestival. I den nordlige ende af slotsparken ligger den romantiske rosenhave, der lader dig nyde de smukke blomster helt ind i efteråret, og i De 6 Sansers Have vækkes alle dine sanser til live.

Slottet byder også på Nordens største private malerisamling, smukke restaurerede stuer og ikke mindst et væld af sjove aktiviteter for børn, der blandt andet kan besøge Sørøverland, sommerfuglehuset eller klatre i slotsparkens trætoppe. Desuden slår Gavnø Slot hvert år i skolernes efterårsferie portene op for fejring af Halloween, og lidt senere på året danner slottet en smuk ramme for et stort anlagt julemarked.

Slotsøl og Friheden

Gavnø Slot har som det eneste i Danmark sit eget slotsbryggeri, der ligger i de smukke, historiske avlsbygninger. Du kan smage på de forskellige typer slotsøl i slotsbryggeriet og i Café Tulipanen, ligesom du også har mulighed for at købe øl med hjem.

M/S Friheden sejler fra Karrebæksminde og Næstved til Gavnø. Gavnø forbindes desuden med Sjælland via en bro, der ligger på Gav[a]nøvej i Næstved.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse på Enø
til toppen