Ebeltoft – skøn feriestemning på Djursland

Søg efter sommerhuse i Ebeltoft
ankomst - afrejse please wait
Fladt landskab med sommerhuse i baggrunden, lidt gemt mellem træer

Den hyggelige havneby Ebeltoft er kendt for sine historiske bygninger, der ligger som perler på en snor i den brostensbelagte midtby, og den maritime stemning ved havnen, hvor Fregatten Jylland byder på en spændende ferieoplevelse. Sommerhusområderne, der omkranser Ebeltoft, strækker sig fra Mols Bjerge i vest til Grenå øst.

Map

Sommerhusferie på Djursland

Ebeltoft, der ligger idyllisk ud til Ebeltoft Vig, er den mest populære ferieby på Djursland. Sommerhusene i Ebeltoft strækker sig langs den østlige del af Djursland. Mod vest ved Århus Bugt ligger Mols, der også byder på spændende ferieoplevelser på Djursland.

De smalle og stenfyldte strande på det østlige Djursland indbyder ikke til badeferie i traditionel forstand, men områdets smukke, milde natur, og Ebeltofts hyggelige atmosfære og mange oplevelser byder på en alsidig og spændende sommerhusferie.

Sommerhusene i Ebeltoft

En del af sommerhusene ligger langs Ebeltoft Bugt og den travle hovedvej, Kystvejen, løber parallelt med bugten. Har du lejet et af disse sommerhuse, skal du krydse den trafikerede vej for at komme til stranden. Det lave, klare vand er ideelt til børnefamilier, og flere badebroer giver adgang til badning på dybere vand. Flere steder langs stranden er der parkeringspladser samt borde og bænke.

Skøn udsigt over Ebeltoft Vig

En del af områdets sommerhuse ligger på en skråning, herfra har man den fineste udsigt over Ebeltoft Vig, og den korte afstand til Ebeltofts brostensbelagte gader og stræder tilføjer kun positivt til beliggenheden.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ebeltoft

Ahl Strand og Øer Strand

Syd for Ebeltoft kan du leje et sommerhus i Ahl eller i det større sommerhusområde Øer. I Ahl ligger sommerhusene ved naturområdet Ahl Plantage og Ahl Hage, som er en del af Nationalpark Mols Bjerge. Ahl Strand er en af områdets bedste strande med lavt vand, sandbanker og et rigt fugleliv. Her er altid noget at kigge på og vest for molen er vandet dybt nok til en svømmetur. Ind mod Ebeltoft er et smalt landstykke og en del af vigens søterritorium udlagt som vildtreservat for vandfugle.

Vandreture i skønne omgivelser

I Ahl Plantage, der strækker sig helt ud til kysten, kan du tage på vandretur under et tag af nåle- og løvfældende træer. Her kan du gå langs kysten og opleve udsigten til vildtreservatet, skanserne og Ebeltoft by, og når du runder Ahl Hage slår synet af Mols Bjerge dig i møde. I nærheden af Ahl ligger også den bynære og meget gamle skov Tolløkke, der også byder på skønne vandreture.

Havkig og skibstrafik

På den sydlige del af Djursland ligger sommerhusområdet Øer, hvor lystbåde- og færgehavnen danner områdets centrum. Kysten i dette område er sikret med granitblokke, og bærer i det hele taget præg af den færgetrafik, der forbinder Djursland med Vestsjælland.

Djurslands bedste udsigt

Øst for Øer ligger sommerhusene i Elsegårde og herfra strækker sommerhuseområderne Dråby, Boeslum og Holme sig op langs det sydøstlige Djursland.

Sten, sten og atter sten

Strandene, der ligger foran disse sommerhusområder, er fyldt med små runde sten, og kun foran sommerhusene i Elsegårde kan du sporadisk finde små områder med sand. Den smalle vej, der løber parallelt med kysten, indbyder til cykelture i den syddjurske natur.

Jernhatten og Tolkien

Nord for Dråby rejser den fredede bakke Jernhatten sig 50 meter over Kattegat, og herfra har du en god udsigt over havet mod Hjelms Dyb og Øen Hjelm. Det er efter sigende i dette område af Djursland, at den verdensberømte forfatter J.R.R. Tolkien fandt inspiration til store dele af det univers, der udspiller sig i "Ringenes Herre" og "Hobitten".

Foruden Hjelms Dyb, der hos Tolkien benævnes "Helms Deep", figurer stednavne som Isgård, Eskerod og Aros, som Danmarks næststørste by hed i vikingetiden, også i hans værker.

Ebeltoft Gårdbryggeri

I nærheden af Jernhatten ligger landsbyen Hyllested Skovgårde, som er hjemsted for Ebeltoft Gårdbryggeri. I sommerperioden åbner her et udskænkningssted, hvor du kan smage bryggeriets øl og limonade. Du kan også købe pølser og brød eller grille din medbragte mad på grillen, som bryggeriet har stående til fri afbenyttelse.

I perioden fra maj til august holder gårdbryggeriet åbent hver dag, udover søndag. Fra august til oktober holder bryggeriet åbent for gårdsalg på fredage og lørdage.

Shop og spis i Ebeltoft

Ebeltofts hyggelige midtby byder også på et væld af hyggelige restauranter og butikker. Restauranten Mellem Jyder, der ligger i en af Ebeltofts ældste huse på Juulsbakke, er blot et af de mange spisesteder, der byder sultne feriegæster ind. I byen ligger der endvidere flere forskellige supermarkeder, hvor du kan handle ind til sommerhuset.

På det store havneområde, der også tæller en lystbådehavn, er der et væld af restauranter, delikatesseforretninger og iskiosker. Selvfølgelig er der også en bænk eller to, hvorfra du kan observere havnens liv eller blot nyde udsigten over Ebeltoft Vig.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ebeltoft

Det historiske Ebeltoft

Ebeltofts brostensbelagte gader og charmerende bindingsværkshuse rækker langt tilbage i historien. De ældst bevarede huse stammer fra første halvdel af 1600-tallet, men allerede i 1302 fik den syddjurske by købstadsrettigheder. Ebeltoft, hvis indbyggertal er omtrent 7.000, er en af Østjyllands mindste købstæder. Om sommeren fordobles indbyggertallet pga. af de mange feriegæster. Trods sin beskedne størrelse, har Ebeltoft meget at byde sine endagsturister og sommerhusgæster.

Det Gamle Rådhus og Farvergården

Midt i den idylliske midtby, hvor gamle huse og skæve gader, leder tankerne mod en svunden tid, står Danmarks mindste rådhus. Det Gamle Rådhus, der blev bygget i 1789, huser i dag Ebeltoft Museum, og her kan du blandt andet gå på opdagelse i Molbostuen, Tingstuen og Fangekælderen.

I Adelgade ligger Nordeuropas eneste bevarede købstadsfarveri Farvergården, som var i drift mellem 1772-1788 og igen i perioden 1824-1920. På Farvergården, der i dag fungerer som museum, kan du blive klogere på det gamle farverhåndværk, ligesom du i privatboligen kan opleve, hvordan livet udfoldede sig tidligere. Farvergården holder åbent fra maj til slutningen af august, og der er gratis adgang.

Fregatten Jylland

Ebeltofts vel nok største attraktion er den 71 meter lange Fregatten Jylland, der nærmest er en obligatorisk seværdighed, når du har lejet sommerhus i området.

Fregatten Jylland, der blev søsat i 1860, og som regnes for at være verdens længste, bevarede krigsskib af træ, spillede en stor rolle under Den 2. Slesvigske Krig. I slutningen af januar 1864 invaderede preussiske og østrigske tropper Slesvig, som på daværende tidspunkt var på danske hænder. Danmark led det ene svigende nederlag efter det andet, på nær ved slaget på Helgoland, hvor Fregatten Jylland den 9. maj sendte fjenden på flugt.

Udover at fungere som krigsskib varetog fregatten også andre opgaver for Danmark. Fregatten Jylland fungerede blandt andet også som såkaldt stationsskib i blandt andet Dansk Vestindien.

Søfarthistorie og skibsmodeller

På Fregatten Jylland kan du foruden at gå på opdagelse i det imponerende skib også fordybe dig i fregattens historie. I museumsbygningen kan du blive klogere på fregattens historie og samtidens søfartshistorie, ligesom du kan se forskellige skibsmodeller.

Fregatten tilbyder også sjove oplevelser for børn, som kan tage på skattejagt, lege sømand eller klatre en tur i riggen. For både voksne og børn med godt håndelag, er det sikkert interessant at følge med i det daglige arbejde på skibet. De mange håndværkere, som arbejder på Fregatten, restaurerer løbende det gamle krigsskib og holder samtidig et gammelt håndværk i live.

Museet for Glaskunst

Langs den hyggelige havnefront, ved siden af Fregatten Jylland, ligger Museet for Glaskunst, hvor du kan opleve lokal og international glaskunst. Ebeltoft er også kendt under navnet glasbyen, da byen har en høj koncentration af glasværksteder.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ebeltoft

Mellem tradition og fornyelse

I tidens løb er Ebeltoft blevet stavet med både e og æ, og den første stavemåde, der kendes, er fra 1301, hvor den djurslandske by blev stavet Æpplætoftæ. Byens etymologiske betydning er æblehave, og derfor har æblet en helt særlig plads i byens selvforståelse.

Og det er nok grunden til, at den årlige Ebelfestival, der løber af stablen i skolernes efterårsferie, er et stort tilløbsstykke. Rundt om i hele byen er der opstillet boder med mad og forskellige brugsgenstande, ligesom der vil være forskellige events med æbler som omdrejningspunkt flere steder i byen.

Maltfabrikken

Ebeltoft er en gammel by fyldt med traditioner, men det er også en by, hvor nye ideer slår rod. Et godt eksempel på det er Ebeltofts ikoniske røde maltfabrik. I Maltfabrikken blomstrer ideerne, kreativiteten og fællesskabet til forskellige kulturtilbud, der tiltaler både de yngre og ældre generationer. Og i den spændende bygning finder du også både bibliotek og museum.

Maltfabrikken lægger også hus til Lundbergs Spisehus og Maltfabrikkens bryggeri, der drives i samarbejde med det tidligere omtalte Ebeltoft Gårdbryggeri.

Ree Safari Park

Nord for Ebeltoft venter endnu en oplevelse hos Ree Park Safari. Eksotiske dyr fra fire kontinenter bor i et 125 ha stort naturskønt område. Du kan så og sige opleve fire kontinenter på en safaritur i landrover eller du tager toget gennem det kuperede terræn til dyrefodring. I parken er der legeområder og forskellige områder med dyr, der gerne vil klappes. Parkens forskellige spisesteder sørger for, at der er mad til enhver smag.

Venteområde for hunde

Hunde har ikke adgang til Ree Safari Park, men vil du ikke lade hunden blive ved sommerhuset eller er det for varmt at lade den blive i bilen, tilbyder parken en hundeparkering, så dit firbenede familiemedlem har det godt, mens resten af familien tager på safari.

Ree Park Safaris hjemmeside er det muligt at booke hundeparkering på forhånd. Det kan nemlig være en god idé, da parken særligt i højsæsonen oplever en stor efterspørgsel på netop denne service.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ebeltoft

Kathrin von Maltzahn
Seit mehr als 40 Jahren liebe ich die dänische Gemütlichkeit, die wunderbare Natur und die herrlichen Küsten! In meinem Reiseführer Dänemark für Kenner verrate ich euch mehr über Ebeltoft und die Erlebnisse in den benachbarten Regionen.

Kundenmeinung zu Ebeltoft: 4,5/5 (422 Bewertungen)
til toppen