Østjylland - sommerhuse mellem Kattegat og Søhøjlandet

Søg efter sommerhuse i Østjylland
ankomst - afrejse please wait
Weißer Sandstrand vor dem Wald in Ostjütland mit Besuchern

I ferieområdet Østjylland kan du opleve et varieret landskab med mange sommerhuse, skønne sandstrande og de smukke søer, der kendetegner Søhøjlandet. Her finder du noget af det mest kuperede terræn Danmark har at byde på, og Aarhus, Ebeltoft og Vejle krydrer din sommerhusferie i Østjylland med et utal af oplevelser.

Sommerhusferie ved Østjyllands skønneste strande

I Østjylland kan du leje sommerhuse ved en af de skønneste strækninger langs den danske østkyst. Ferieområderne Odder og Juelsminde er begge skønt beliggende ud til Kattegat, og har flere forskellige oplevelser at byde på.

Det smukke landskab omkring Odder

Sommerhusene i Odder , der ligger syd for Aarhus ved Saksild Bugt, tilbyder nogle af de bedste sandstrande langs Jyllands østkyst.

Odder, hvis indbyggertal overstiger 12.000 indbyggere, tilbyder foruden den børnevenlige Saksild Strand, et skønt byliv med muligheder for shopping og restaurantbesøg året rundt. Ligesom den skønne stationsby ligger blot 30 min. kørsel fra Aarhus' mange oplevelser.

Juelsminde - hyggelig feriestemning i Østjylland

Længere mod syd, omringet af Horsens Fjord og Vejle Fjord, ligger sommerhusene ved Juelsminde. Den østjyske ferieby byder på et hyggeligt havnemiljø med restauranter og caféer, og det flade, omkringliggende landskab er som skabt til cykelture.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Hvidbjerg Strand og Vejle Fjord

Syd for Juelsminde ved Vejle Fjord ligger sommerhusene i Hvidbjerg. Ved Vejle Fjord ligger der flere strande og badeområder, der ikke helt står mål med strandene langs østkysten, men de tilbyder dog både klart og lavt vand.

Det hvide bjerg

Sommerhusområdet Hvidbjerg Strand har fået sit navn efter den høje, hvide klit, der tårner sig 34 m op i det østjyske landskab. De høje klitter forbindes ofte med naturen omkring den danske vestkyst, og Hvidbjerg Klit er da også et enestående eksempel på østkysten.

Den fredede klit ligger omkranset af sommerhuse, og nedenfor det enorme, "hvide bjerg ligger Hvidbjerg Strand, hvor badebroer strækker sig ud i fjorden og inviterer til en dukkert.

Sommerhuse ved Høll Strand

Lige syd for Hvidbjerg Strand ligger Høll Strand eller Fladstranden, som den også kaldes. Stranden er her, i forhold til andre af områdets strande, relativt bred og stenfri, og så er den tilmed børnevenlig, da vandet er lavt. I sommerperioden forsødes området, når Is- og Pandekagehuset Visneto åbner med et stort udbud af lækkerier.

Andkær Vig

Et andet af Vejle Fjords sommerhusområder er Andkær Vig, der er et skønt område for børnefamilier. I området er der en legeplads, og mellem sommerhusene ligger græsplæner, der er perfekte til boldspil.

Sandstrand i Sellerup

Sommerhusområdet ligger i forbindelse med en lille strand, der i løbet af sommeren bliver overgroet og derfor ikke tillader passage til fjorden. Det er der dog taget højde for med en badebro, der giver mulighed for en badetur i fjorden.

Sommerhusområdet Andkær Vig ligger tæt på det kuperede skovområde Munkebjerg Strandskov. Området er oplagt til en vandretur til eksempelvis Holtser Hage og den nærliggende sandstrand i Sellerup.

Kellers Park

Den lille østjyske by Bregninge, på sydsiden af Vejle Fjord, er nok mest kendt for luksushotellet Kellers Park. Før bygningerne blev omdannet til hotel, tilhørte de de Kellerske Institutioner, der i sin tid udgjorde Nordeuropas største samling af anstalter for udviklingshæmmede.

Hos Kellers Minde formidles historien om institutionerne, og dens grundlægger Johan Keller. På Kellers Park åbner Restaurant Christian Keller, der er opkaldt efter Johan Kellers søn, hver aften op til spisning. Stedet er populært, så det er en god idé at reservere bord på restauranten - hvis det ikke lykkes, kan du i sommermånederne i stedet spise på Restaurant Galionen, der ligger på Bregninge Havn.

Sommerhuse mellem Aarhus og Djursland

Det er muligt at leje sommerhus flere steder på Djursland, og i artiklerne om Mols, Ebeltoft og Fjellerup} kan du læse mere om de forskellige områder, der tilsammen udgør Østjyllands største sommerhusområde.

Mellem Aarhus og Mols ligger Kalø Vig, og ved denne vig lige nord for Aarhus ligger sommerhusene i Skæring. Foran sommerhusområdet ligger Skæring Strand, der er et populært mødested for kitesurfere.

Gl. Løgten og Følle Strand

Ved den nordlige del af Kalø Vig ligger sommerhusområderne Gl. Løgten og Følle, hvor der foran sommerhusene ligger en smal sandstrand.

Nord for Kalø Bugt grænsende op mod Mols Bjerge ligger byen Rønde, der med specialforretninger og supermarkeder tilbyder gode vilkår for indkøb.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Kalø Slotsruin

To km fra Rønde ligger Kalø Slotsruin, som er resterne af en 700 år gammel kongeborg, som Erik Menved lod opføre i 1313 efter han havde nedkæmpet et jysk bondeoprør. Fra parkeringspladsen er der ca 1,5 km til ruinen, og på den sidste del af vejen går du på Danmarks ældste brostensbelagte vej.

Oplevelser i området

Om sommeren åbner en kiosk ved parkeringspladsen, der ligger i forbindelse med Kalø Slotsruin, og ved den tilstødende strand står borde og bænke klar til en picnic. I den nærliggende Hestehave Skov, ligger Store Stenhøj, som er en langdysse, der kan dateres tilbage til bondestenalderen.

I området ligger også Kalø Økologiske Gårdbutik og Mols Røgeri.

Østjysk ferie med naturen i højsædet

Kalø Vig er den perfekte østjyske feriedestination for dig, der ønsker en afslappende ferie krydret med vandreture, fiskeri og ture til Aarhus. Ønsker du en ferie, hvor strandlivet er i højsædet, findes der andre østjyske sommerhusområder, der er mere oplagte.

Grenå

På det østligste punkt af Djursland ligger Grenå, som er halvøens største by. I byen ligger der et godt udvalg af supermarkeder, og fra byens færgehavn kan du om sommeren tage færgen til den svenske by Varberg eller til Anholt.

Mellem færgeterminalen og lystbådehavnen ligger Kattegatcenteret, som er en sjov og spændende aktivitet for børnefamilier.

Kantholm Strand

Ved Grenå Lystbådehavn er der mulighed for at nyde et måltid mad eller en is, og blot få meter fra lystbådehavnen ligger Kantholm Strand, som er en af de skønneste på Djursland. Ved denne strand ligger også de fleste af Grenås Sommerhuse.

Fred og ro i St. Sjørup

På den nordlige del af Djursland ligger sommerhusområdet St. Sjørup. Området er beliggende ved en kyststrækning uden strand, og det kan være vanskeligt at komme til badeområderne p.g.a underlagets til tider mudrede beskaffenhed. Langs kysten kan du dog nyde den skønne udsigt ud over Kattegat.

Randers - besøg junglen og Memphis Mansion

Danmarks 6. største by, Randers, ligger smukt flankeret af Gudenåen og Randers Fjord. Byen er næst efter Aarhus Østjyllands største by, og her er der mange oplevelser i vente, når du har lejet sommerhus i nærheden af den gamle købstad.

En er Randers' helt store attraktioner er Randers Regnskov, hvor mange spændende dyr og sjove aktiviteter er et sikkert hit hos de yngste. Kulturhuset, der ligger på Stemannsgade i byens centrum, er også et interessant udflugtsmål. Den smukke bygning, der er tegnet af arkitekten Flemming Lassen i 1961, rummer flere af byens kulturinstitutioner, heriblandt Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland samt et bibliotek.

Vandreture ved Gudenåen

Danmarks længste å, Gudenåen, snor sig godt 150 km fra Tinnet Krat syd for Nørre Snede til Randers, hvor den udmunder i Randers Fjord. Omkring Randers findes der flere gode vandreruter omkring Gudenåen.

En af de helt lange ruter foregår ad trækstien eller Pramdragerstien, der strækker sig over 70 km. fra Randers til Silkeborg. Her går du ad den gamle træksti, der i 1800-tallet blev brugt til at fragt varer mellem de to byer. Det er naturligvis muligt at afkorte ruten mellem de to østjyske byer, så der også er plads til andre ferieoplevelser.

Elvis og Johnny Cash

Midt i den østjyske by ligger Memphis Mansion, der er en kopi af Elvis' hjem Graceland, og museet er en sjov ferieoplevelse, hvis du holder det mindste af kongen af Rock'n'Roll eller The Man in Black.

Memphis Mansion rummer nemlig udstillinger om både Elvis og Johnny Cash, en stor merchandise-shop og en amerikansk-inspireret diner.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Rundt om Randers Fjord

Randers Fjord ligger øst for byen, og i 2018 åbnede en naturpark af samme navn, der strækker sig over næsten 30.000 ha. Området byder på flere forskellige naturtyper, og udgør et slags vadehav på den østlige side af Jylland.

Ved Udbyhøj, der ligger ved fjordens udmunding i Kattegat, kan du tage Udbyhøj Kabelfærge, der forbinder Udbyhøj Nord med Sommerhusene i Udbyhøj Syd. Færgen er den eneste af sin slags i Danmark, og overfarten tager beskedne 4 minutter.

Danmarks mindste bilfærge

Kabelfærgen er dog ikke den eneste færge, der fragter feriegæster over Randers Fjord. Danmarks mindste bilfærge, Ragna, sejler mellem Voer og Mellerup, og den korte sejltur er en del af Marguritruten.

I sommersæsonen åbner Kyst- og Fjordcenteret i Voer, hvor du kan lære mere om naturen i og omkring Randers Fjord. I forbindelse med den lille færgehavn er der en legeplads samt borde og bænke.

Det er også muligt at tage færgen til Kanaløen, der er en kunstigt anlagt ø, skabt for at muliggøre den tungere skibstrafik til Randers. Kanaløen tilbyder gunstige forhold for lystfiskere, og på den lange smalle ø er der endvidere shelters, et madpakkehus og et rigt fugleliv og ikke mindst skibstrafikken at se på.

Allingåbro

Alling Å er en sydlig forgrening af Randers Fjord, der løber forbi den lille østjyske by Allingåbro. Hos Den Gamle Station kan du blandt andet leje kanoer og opleve en idyllisk tur på åen.

Den Gamle Station råder over 16 km nedlagt banestrækning, som du kan udforske, hvis du lejer en skinnecykel. En af de mere populære ruter går til Café Kærbo i Uggelhuse, hvor depoterne kan tankes op inden turen år tilbage.

Veteranbiler, motorfestival og kunsthåndværk

Den Gamle Station danner også rammen om et værkstedsmuseum, hvor du kan få et indblik i, hvordan man reparerede biler i perioden 1930 - 1960, og hvert år i maj er den østjyske landsby vært ved en motorfestival, der også kan være en sjov oplevelse, hvis du har lejet sommerhus i området i den periode.

Syd for Allingåbro ligger Grevelsgaard, hvor du kan opleve og købe kunst og kunsthåndværk.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Søhøjlandet

Søhøjlandet, der ligger mellem de østjyske byer Silkeborg, Hammel, Aarhus og Horsens, er Danmarks højeste beliggende område, og de mange søer og den skønne natur er en vidunderlig feriedestination. I Søhøjlandet ligger Danmarks højeste punkt Møllehøj, der skarpt efterfølges af Ydinge Skovhøj og Ejer Bavnehøj, der også er beliggende i området. Skønt de tre områder er højere end Himmelbjerget, er det altså ved sidstnævnte, du vil opleve den bedste udsigt.

På toppen af Himmelbjerget står tårnet, der er rejst til minde om Kong Frederik d. 7, ligesom der rundt omkring på bjerget, der rejser sig over Julsø, står flere forskellige mindesmærker og monumenter.

Fra Himmelbjerget leder en sti ned til Julsø, hvor du i sommermånederne kan tage på sejltur med Hjuldamperen Hjejlen.

Ejer Bavnehøj

Syd for Himmelbjerget ligger Danmarks største "bjergkæde", Ejer Bjerge, hvor Møllehøj, Ejer Bavnehøj og Ydinge Skovhøj, udgør de højeste punkter.

Ved Ejer Bavnehøj kan du opleve Genforeningstårnet, der blev indviet i 1924, og så inviterer det kuperede terræn naturligvis også til vandreture.

Lej sommerhus ved søerne i østjyske Silkeborg

Vil du gerne fiske på din ferie i Østjylland, så ligger sommerhusene i Silkeborg og sommerhusene i Truust noget nær perfekt.

I området er det muligt at fiske i både vandløb, åer og søer, og ved flere af søerne er det også muligt at bade.

Papirmuseum og dyrepark

Silkeborg ligger smukt ved både Himmelbjerget og søerne, men byen har også andet at byde på end naturskønne oplevelser. I byen kan du blandt andet besøge Museum Silkeborg, der blandt andet byder på et Jernaldermarked og et spændende papirmuseum.

Silkeborg er også hjemby for AQUA Akvarium og Dyrepark/, hvor du kan opleve forskellige dyr, og parkens store vandlegeplads er en sjov oplevelse for de yngste.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Vejle

Har du lejet sommerhus i Østjylland, er det oplagt at bruge en dag på at udforske Vejles mange forskelligartede tilbud.

Vejles gågade, der strækker sig mellem de fire hovedstrøg Søndergade, Torvegade, Nørregade og Vestergade byder eksempelvis på alsidige shoppingmuligheder i alt fra specialbutikker over kædebutikker til supermarkeder, der ligger side om side med byens gode udbud af barer og restauranter.

I sommerhalvåret er gågaden udsmykket med en farvestrålende paraplyhimmel, og i sommermånederne er der i Nørregade etableret en bystrand, hvor børnene kan lege i sandet og bade i det nærliggende springvand.

Bølgen og Fjordenhus

Ned til Vejle Fjord ligger det prisbelønnede boligbyggeri, Bølgen, der hurtigt har cementeret sig som Vejles vartegn. Bølgen er skabt af tegnestuen Henning Larsen Architects, der blandt andet også står bag Operahuset i København, og det markante bygningsværk, der har lystbådehavnen som nærmeste nabo, er værd at tage i nærmere øjesyn.

I kort afstand til Bølgen, på Havneøen, ligger et andet markant bygningsværk, nemlig Olafur Eliassons Fjordenhus. Det er muligt at booke en omvisning i det spænende bygningsværk, der stod færdigt i 2018, hos Vejle Museerne.

Vejle Museerne er placeret på 10 forskellige steder i omegnen af byen, og i de forskellige forgreninger kan du opleve alt fra kunst og kultur til lokalhistorie.

Grønne bakker ved Fjorden

På nordsiden af Vejle Fjord ligger Nørreskoven, der indbyder til mange forskellige aktiviteter i det fri. Her kan du nyde en gåtur i Dyreparken, klatre i trækronerne hos Gorillapark eller prøve kræfter med mountainbiking, forhindringsbane eller discgolf på Vejle Idrætshøjskoles baner.

Ved siden af Nørreskoven ligger Skyttehushaven, hvor der sommeren igennem afholdes forskellige arrangementer. Her kan du nyde en is eller et måltid mad hos Restaurant Skyttehuset, og fra stenmolerne, der strækker sig ud i fjorden, er det muligt at nyde en slentretur.

Mountainbiking på Himmelpind

Der er ingen tvivl om, at Vejle er begunstiget med skønne omgivelser. Det er den fredede, skovklædte bakke Himmelpind endnu et eksempel på. Før i tiden lå der en zoologisk have og en friluftsscene, men i dag er der etableret mountainbikespor i det kuperede terræn.

Har du lyst til at prøve kræfter med Himmelpind Bike-Park, men er kommet afsted i sommerhus uden mountainbike, så er det muligt at leje en flere steder - blandt andet hos Fri Bikeshop, der ligger på Vedelsgade i den østjyske by.

Bindeballe Købmandsgaard

Vest for Vejle ligger landsbyen Bindeballe, hvor Danmarks ældste igangværende købmandsgård har sin rod. Bindeballe Købmandsgaard drives i dag som museum, men det er stadig muligt at handle i den gamle Købmandsgård, hvor tempoet og udvalget af varer er fra en helt anden tid.

Overfor Købmandsgården ligger Bindeballe Station, hvis gamle stationsbygning i dag fungerer som et museum med billetkontor og ventesal. Baneområdet bliver i dag brugt som teltplads, og i området står borde og bænke, der er oplagte til en picnic.

Randbøldalmuseet

En anden ferieoplevelse i dette område af Østjylland er Randbøldal Museet, der ligger i byen af samme navn. Museet ligger på det sted, der husede en af Danmarks allerførste fabrikker, Engelsholm Papirfabrik, der blev etableret i 1732. Et besøg på museet byder på spændende oplevelser for både børn og voksne.

Glaskunst på Engelsholm Slot

Ved bredden af Engelsholm Sø ligger et franskinspireret renæssanceslot, der siden 1940 har fungeret som folkehøjskole. I forbindelse med slottet ligger Galleri Søhuset, hvor du kan opleve glaskunst.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark
til toppen