Ferie på de danske øer

Søg efter sommerhuse i Øer
ankomst - afrejse please wait
Blick auf eine kleine Ostseeinsel vor der Küste

At holde ferie på e[a]n af de danske øer er noget ganske særligt. På de små øer, der ligger spredt omkring i de danske farvande, er tempoet et andet, og her kan du mærke den helt specielle ø-stemning, der er blødgørende for både krop og sjæl. På de større øer, hvor tempoet er højere, er udvalget af sommerhuse, attraktioner og seværdigheder mere omfattende. Begge dele har sine fordele, og uanset hvilken type ferie, du er på udkig efter, så er der et sommerhus, der passer til netop dine ønsker.

De mange øers land

I Danmark ligger der mere end 400 navngivne øer spredt rundt omkring i de danske farvande. Ud af disse er flere end 70 af øerne beboede, og på en lang række af disse øer, er det muligt at leje sommerhus.

Mange af de danske øer har deres helt eget særkende, specielle traditioner og ikke sjældent et udbud af fødevarer og gastronomi, der er i særklasse. Ofte udspringer fødevarernes høje kvalitet af den helt særlige natur, der er kendetegnende for den pågældende ø, og forskellige naturtyper er rigt repræsenteret på de danske øer, hvor du kan besøge alt fra Bornholms klipper over Samsøs frodige natur til Fanøs kilometer lange strande og alt der imellem. .

Over bro eller med færge?

Der sker noget både fysisk og mentalt, når du stiger ombord på færgen, og sætter kurs mod en sommerhusferie på en af de danske øer. Her er ingen stressende motorvejstrafik, ingen hurtigere ruter og ingen gps - blot en ø i det fjerne, der langsomt nærmer sig. Her sænkes skuldrene i takt med tempoet, der allerede er sakket agterud, og en øferie tager sin begyndelse.

På de større øer, der er brofaste med enten Jylland eller hinanden, opleves denne fysiske og mentale deacceleration ikke på samme måde. På de større, brofaste øer er tempoet højere, transporten lettere og udbuddet af seværdigheder og attraktioner dermed også større, og det giver mulighed for en ferie med fuld fart på oplevelserne.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Vestkystens perler: Rømø og Fanø

Ud for Vestkysten ligger de to øer Rømø og Fanø. Begge øer ligger i Vadehavet, der i 2008 fik titel af nationalpark, og det store tidevandsområde der strækker sig 500 km fra Blåvands Huk til Den Helder i Holland blev i 2014 p.g.a sin unikke natur og dyreliv udråbt til UNESCO verdensarv.

Både Rømø og Fanø er kendt for deres imponerende hvide sandstrande, men på flere områder skiller de to vadehavsøer sig ud fra hinanden.

Sommerhusferie på øerne i Vadehavet

Rømø er kendt for sine store, brede sandstrande, der indbyder til alle mulige aktiviteter. På øen, der forbindes med Jylland via en dæmning, kan du leje en hel del sommerhuse, hvoraf flere ligger i Havneby. Fra Havneby kan du tage færgen til den tyske ø, Sild, hvor der er rigtig mange oplevelser at hente.

Skønne strande og landsbyidyl på Fanø

Strandene på Fanø minder om dem, der ligger på naboøen, Rømø. På Fanø er der også plads til alskens aktivitet på stranden, men hvor Rømø blot har en decideret by, Havneby og turistbyen Lakolk, finder du på Fanø de to charmerende landsbyer, Sønderho og Nordby, hvor stråtækte huse og små gader og stræder hensætter dig til en anden tid.

Der ligger mange sommerhuse på Fanø, og særligt ved Rindby og Fanø Bad, er der en hel del sommerhuse til udlejning. Når du har lejet sommerhus på øen, skal du tage Fanølinjen, der sejler fra Esbjerg til Nordby.

Øferie i det sydlige Danmark

I Sønderjylland ligger øen Als, der via to broer er forbundet med Jylland.

De fleste af Als' sommerhuse ligger på øens sydlige og vestlige del. Ved de fleste af disse sommerhusområder er sandstrandene smalle. Midt på øen, hvor Danmarks længste kystskov, Nørreskoven, strækker sig helt ned til Lillebælt, er kyststrækningen kuperet og stenet.

På den nordlige del af Als ligger de tre søer Oldenor, Mjels Sø og Bundsø, der sammen med områdets øvrige landskaber med marker og enge, indbyder til forskellige naturoplevelser.

Ærø - historie og stolte søfartstraditioner

I det Sydfynske Øhav, øst for Als, ligger den idylliske ø Ærø. Øen er særligt en elsket feriedestination blandt lystsejlere, men den historiske ø med de stolte søfartstraditioner danner også en hyggelig ramme om en sommerhusferie eller et bryllup. Ærø er nemlig en ganske eftertragtet kulisse for mange kommende brudepar, der udser sig øens romantiske og billedskønne omgivelser som den perfekte scene til deres store dag.

Blandt de mange smukke hotspots hører blandt andet de farverige badehuse, der ligger ved Eriks Hales Strand i Marstal og ved Vesterstrand i Ærøskøbing. Du ankommer med færge til Ærøs sommerhuse, der ligger spredt rundt omkring på øen.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Nordfyn eller Sydfyn?

Fyn, som er Danmarks tredjestørste ø, er spækket til randen med eventyrlige oplevelser. Da Fyn er et stort ferieområde, og den nordlige og sydlige del adskiller sig en del fra hinanden, er øen opdelt i de to områder: Nordfyn og Sydfyn.

Nordfyn ligger en del af sommerhusene på kyststrækningen mellem Hasmark, Tørresø og Jørgensø. Den kilometer lange kyststrækning, hvor du finder mange af sommerhuse er en af de smukkeste på øen. Ved Båring Vig ligger der også en skøn sandstrand, mens kysten ved Fynshoved på øens allernordligste del, byder på et stenet og kuperet terræn med en frodig vegetation og et spændende dyreliv.

Eventyrlige Odense

Nordfyns kulturelle, økonomiske og oplevelsesorienterede epicenter er naturligvis Odense. I øens største by, er der et hav af forskellige oplevelser at hente, også hvis du har lejet sommerhus på Sydfyn. Der er også hyggelige oplevelser i østfynske Kerteminde og i købstaden Nyborg, hvor Storebæltsbroen skaber forbindelse mellem Fyn og Sjælland.

Det frodige Sydfyn

Sydfyn er strandene knap så imponerende, som dem der ligger på den nordlige halvdel af øen. Til gengæld ligger de sydfynske sommerhuse i et frodigt landskab, og områdets mange slotte og herregårde, hvoraf Egeskov blot er en ud af mange, skaber en romantisk og eventyrlig ramme for en ferie.

Fra Fyn til Langeland

Fortsætter du lige ud, ender du ved Spodsbjerg, der er en gammel fiskerby på den østlige del af øen. På Langelands sydvestlige del rejser Ristinge Klint sig ud til Marstal Bugt, og på øens sydlige spids ligger den hippe havneby Bagenkop.

Smukke naturoplevelser

Navnet Langeland beskriver meget godt øens form, som er lang og smal. Den nordlige del af øen udmærker sig i særdeleshed ved sin smalhed, og her er der ikke langt mellem kysterne. På Langelands nordspids ligger en af øens bedste strande, der er et besøg værd, ligesom havnen i Lohals og Tranekær Slot også er seværdige.

Sommerhusene på Langeland ligger spredt rundt omkring på den 60 km lange ø, hvor der på det bredeste sted blot er 10 km mellem kysterne.

Et paradis for lystfiskere

Langeland, hvis kystlinje strækker sig over 139 km, er meget populær blandt lystfiskere. Flere steder på øen kan der bookes motorbåde eller kutterture, hvor der blandt andet kan fiskes efter fladfisk, torsk og havørred.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Lolland og Falster

Fra Spodsbjerg på Langeland kan du tage til Tårs, der ligger på Lolland. Fra Lolland kan du også tage færgen fra Rødby til Puttgarden i Tyskland, ligesom der fra Kragenæs, der ligger på øens nordlige del, afgår færge til Fejø og Femø. Fra havnebyen Bandholm kan du komme med færgen til Askø.

Nysted Havn

De fleste af Lollands sommerhuse ligger på den sydlige del af øen. Her ligger også den hyggelige havneby Nysted, der med sine snørklede gader og sine idylliske huse er et besøg værd. Øens største by, Nakskov og domkirkebyen Maribo byder på alt fra sightseeing til restaurant- og museumsbesøg.

Falsters smukke strande

Både Guldborgsundbroen og Guldborgsundtunnelen forbinder Lolland med naboøen Falster, der blandt andet er kendt for sin meget skønne sandstrand, der breder sig ud langs øens østkyst. De fleste af Falsters sommerhuse ligger på den sydøstlige del af øen. På øens allersydligste del ligger Sydstenen, som markerer Danmarks sydligste punkt.

På det nordøstlige Falster ligger det kystnære skovområde Corselitze Skov og Højmosen Horreby Lyng, som begge tilbyder skønne naturoplevelser. Den traditionsrige badeby, Marienlyst og hovedbyen Nykøbing Falster, byder også på hyggelige ferieoplevelser.

Fejø

Nord for Lolland ligger den lille ø Fejø, der er den største af de tre småøer, Fejø, Askø og Femø. Har du brug for en øferie med fokus på ro og fordybelse kan du med fordel leje et af de få sommerhuse på Fejø, der er kendt for sin gæstfrihed og sine sprøde og saftige æbler.

Møn - klinter og meget mere

Storstrømsbroen og Farøbroen forbinder Falster med det sydlige Sjælland. Vælger du den sidste forbindelse kan du dreje af på Bogø, og fortsætte indtil du når Bogødæmningen, der fortsætter hele vejen til Møn, der blandt andet begejstrer sine feriegæster med sine imponerende klinter.

Møn er fyldt med smukke strande og en skøn natur, der er oplagt at opleve på cykel, og så byder øen naturligvis også på den bjergtagende klint, der strækker sig langs østkysten fra Møn Fyr til Liseleje Slot. Det populære udflugtsmål, der nærmest er obligatorisk, når du holder ferie på øen, bliver blot endnu mere interessant, når det kombineres med et besøg hos Geocenteret, der ligger i forbindelse med attraktionen.

Sightseeing i Stege

I hovedbyen Stege kan du nyde både restaurantbesøg og shopping, og rundt omkring på øen, kan du gå på opdagelse i de mange kunsthåndværkeres gallerier og værksteder.

Møns sommerhuse ligger fordelt rundt omkring på øen, ligesom du også finder enkelte sommerhuse på den grønne naboø, Bogø.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark

Lej sommerhus på Sjælland - Danmarks største ø

Det er nok de færreste, der forbinder Sjælland med en ø, i hvert fald i traditionel forstand. Sjælland er det tættest befolkede område i Danmark, og byder på en perlerække af seværdigheder, kulturelle oplevelser og sommerhuse, hvorfor området er opdelt i tre ferieområder. Sydsjælland er en oplagt destination for en afslappende ferie, det mondæne Nordsjælland byder på den skønneste kyststrækning krydret med et hav af kulturelle tilbud og det grønne Vestsjælland er som et mekka for alle naturelskere.

Du kan læse mere om områderne Stevns og Enø i vores separate artikler.

Nordsjælland

På Nordsjælland ligger sommerhusområderne på stribe, og langt de fleste af sommerhusene på Nordsjælland ligger i nærheden af en god sandstrand. Området byder på mange ferieoplevelser og her er sommerhuse for enhver smag. I vores separate artikler kan du læse mere om de nordsjællandske ferieområder Hornbæk og Gilleleje. Sommerhusene, der ligger omkring Roskilde Fjord, er generelt en smule billigere at leje end dem, der ligger ved de kendte og mondæne nordsjællandske strande.

Ferie på Vestsjælland og Sydsjælland

De vestsjællandske sommerhuse er beliggende i et varieret landskab, der omfatter Geopark Odsherred og halvøerne Reersø, Røsnæs og Sjællands Odde. Du kan læse mere om områderne Rørvig og Sejerø Bugt i vores artikler om områderne.

Mod syd ligger de sydsjællandske sommerhuse i det flade landskab, der kendetegner regionen. Området inviterer ikke til strandferie, men hvis du gerne vil cykle og vandre er Sydsjælland en perfekt feriedestination.

Nyd skønheden på Samsø, Læsø og Bornholm

Samsø, Læsø og Bornholm har alle en ganske særlig plads i de danske feriegæster hjerter, og mange genbesøger de hyggelige øer igen og igen. Samsø er kendt for sin frodige muld, hvor det samske guld - kartoflerne, graves op hvert år i maj. Samsø, der byder på meget mere end kartofler fra sit velassorterede spisekammer, er også kendt som en pioner inden for bæredygtighed.

Naturoplevelser på Samsø Sommerhusene på Samsø ligger både på den nordlige og den sydlige del af øen. Den længste strand findes på øens smalleste sted, der ligger midt på øen.

På det sydøstlige Samsø ligger øens hovedby, Ballen, og det er også på denne del af øen, du kan besøge Tranebjerg, som er den største by. Kysten på den sydlige del af Samsø er generelt stenet, og det er kun ved Ballen, der ligger en egentlig sandstrand.

Samsøs nordligste by, Nordby, grænser op til det naturskønne område Nordby Bakker, der strækker sig fra Asminde Hage til Issehoved, som er øens nordligste punkt. Den 6 km lange strækning, der løber langs øens nordvestlige kyst, er en ualmindelig smuk naturoplevelse, og den bør opleves, når du har lejet sommerhus på Samsø.

Salt og natur på Læsø

Læsøfærgen sejler flere gange dagligt mellem den nordjyske havneby Frederikshavn og Læsø, hvis sommerhuse ligger spredt rundt omkring på den knap 120 km2 store ø, der bugner af skønne sandstrande og fantastisk natur.

Læsø byder nemlig på alt fra 25 km af de skønneste sandstrande, nåleskove til lyngklitter og ikke mindst gode cykelveje, der snor sig rundt på den charmerende kattegatø. Læsø er også kendt for sit salt, der kan berige både et måltid og dit velbefindende. På øen er der et saltsyderi og et kurbad, hvor der er flere forskellige saltede oplevelser at hente.

Østersøens perle - Bornholm

Til den store finale har vi naturligvis gemt hele Danmarks solskinsø - østersøens perle, Bornholm. Øen, der er en af de allermest populære feriedestinationer i Danmark, byder på en lang række seværdigheder, attraktioner og overdådige naturoplevelser, du ikke finder mage i resten af landet.

Sommerhusene på Bornholm ligger både på den sydlige og nordlige del af øen, der byder på hver sin naturtype. Mod syd skaber det fineste, hvide sand en smuk kontrast til Østersøens blå bølger, og mod nord definerer granitformationerne øens kyststrækning, hvor du blandt andet kan opleve Helligdomsklipperne og Den Sorte Gryde.

Specialiteter til krop og sjæl

Det er ikke kun naturen, der er et ophold værd på Bornholm. Øen byder foruden sightseeing i de hyggelige byer også på spændende kunsthåndværk, en perlerække af kulinariske oplevelser samt spændende historiske og kulturelle seværdigheder som eksempelvis Hammershus Borgruin og øens karakteristiske rundkirker.

Når du har lejet sommerhus på solskinsøen skal du enten med Bornholmerlinjen fra Køge eller Ystad i Sverige. Det er også muligt at komme med fly til Bornholms Lufthavn, der ligger lidt udenfor Rønne. Der er afgange fra flere forskellige danske lufthavne til Bornholm.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Danmark
til toppen