Årgab - sommerhuse mellem hav og fjord

Søg efter sommerhuse i Årgab
ankomst - afrejse please wait
Langer Nordseestrand in Blokhus mit Dünen

Ved den jyske vestkyst - syd for Hvide Sande ligger Årgab. Stranden her byder på alt - lige fra bølger til sandstrand - som karakteriserer en ferie ved vestkysten, men den er knap så velbesøgt end områdets mere populære strande. Fra Årgab er der heller ikke langt til Ringkøbing Fjord, hvor fjordmiljøet og en surfskole tilbyder andre ferieoplevelser.

Map

Lej sommerhus i klitterne ved Årgab

Områderne Årgab og det nærliggende Haurvig ligger ikke i forbindelse med en by, men er områder udelukkende med sommerhusbebyggelse. Begge ligger de på klittangen Holmsland Klit, der skiller Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Klitlandskabet på Holmsland Klit, der strækker sig fra 40 km fra Søndervig til Nymindegab, er ganske imponerende, og særlig omkring Årgab er klitterne høje. Da Holmsland Klit er særligt smal i dette område, er afstanden fra sommerhusene til stranden også ganske kort.

Her raser efterårsstormene

Særligt om efteråret og i vintersæsonen kan du ved Årgab virkelig opleve vestenvinden rase. Årgab ligger som nævnt på et af de smalleste områder på Holmsland Klint, og det smalle landstykke tilbyder ikke meget læ mod vestenvinden. Kysten er derfor her ekstra sårbar, da bølger og strømninger kan æde sig vej gennem kystlinjen. Derfor er der i området omkring Årgab lavet kystsikring i form af granitblokke, ligesom Kystdirektoratet også udfører kystfodring, hvor sand og ral lægges ud på kysten for at bremse bølgernes inversion.

Heldigvis er der godt med læ i sommerhusene, når vejret viser tænder ved Årgab, og hvis vejret slet ikke er til at hoppe i Vesterhavets bølger, så kan du altid besøge svømmehal.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Årgab

Fornøjelser ved Ringkøbing Fjord

Når du har lejet sommerhus ved Årgab bor du tæt på Vesterhavet, men også Ringkøbing Fjord, og området tilbyder en oplagt mulighed for at prøve kræfter med forskellige typer vandsport. Ved fjorden ligger Surfskolen Westwind, der tilbyder udlejning af udstyr samt forskellige kurser. Surfskolens beliggenhed giver dig mulighed for at prøve kræfter med både Vesterhavets barske bølger og Ringkøbing Fjords mere rolige vande. Hvor den sidstnævntes beliggenhed er det oplagte valg, hvis du er nybegynder.

Ved Hvide Sande ligger også Klittens Put and Take, der er en af ganske få saltvandssøer i Danmark. Her kan du være heldig at fange regnbueørreder og bækørreder. Flere steder i Hvide Sande er det muligt at købe diverse fiskegrej.

Ferieoplevelser - fra Årgab til Hvide Sande

Der er omkring seks kilometer fra Årgab til feriebyen Hvide Sande, og turen kan sagtens gøres både til fods og på cykel. I feriebyen har du mulighed for at handle ind i forskellige dagligvarebutikker, nyde en is og ose i byens butikker.

Hos campingpladsen i Hvide Sande har du mulighed for at leje cykler, børnesæder og trailere. Du kan også leje cykler hos Hvide Sande Bikes, der tilbyder gratis levering og afhentning af cykler ved sommerhuset.

Haurvig Kirke

Syd for Årgab finder du området Haurvig, hvor det også er muligt at leje sommerhus. Områdets vartegn er den hvide kirke, der ligger ud mod Ringkøbing Fjord.

Haurvig Kirke blev oprindeligt bygget som kapel i 1869, og i 1947 blev kirkens indvendige rum restaureret og der blev bygget et kirketårn. Kirkens prædikestol, der i sin udformning minder om styrehuset fra en gammel fiskekutter, står som en metafor for, hvor meget havet i dette område har givet og taget.

Sommerhusene ved Haurvig og Vinterleje Havn

Sommerhusene ved Haurvig ligger i den nordlige del af byen. Sommerhusene ved Sønder Haurvig, der er beliggende i byens sydlige del, hører under sommerhusområdet Bjerregård.

Ved Haurvig ligger også den idylliske Vinterleje Havn, som særligt benyttes af fritidsfiskere, der værdsætter timerne på Ringkøbing Fjord.

Abelines Gård

Den fredede strandfogedgård, Abelines Gaard, ligger også ved Haurvig. Gården, der rummer et hjemstavnsmuseum for Holmsland Klit, er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, og her kan du opleve livet, som det blev levet for mange år siden.

Hjemstavnsmuseet rummer også en redningsstation, hvor der hver onsdag bliver holdt redningsøvelse, som alle er velkomne til at deltage i . Museet har også en butik med gammelt legetøj og bolcher samt en café, hvor der kan købes kaffe og kage.

Sjov for hele familien

I området omkring Årgab ligger to af Dancamps campingpladser, nemlig Dancamp Holmsland og Dancamp Nordsø, der begge tilbyder familievenlige ferieoplevelser.

Som tidligere nævnt kan du hos Nordsø-filialen købe adgang til stedets tropiske badeland, mens du hos Dancamp Holmsland har mulighed for at spille minigolf eller benytte den store legeplads. På begge pladser er der desuden mulighed for at gøre småindkøb.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Årgab
til toppen