Ålbæk - ferie ved charmerende lystbådehavn

Søg efter sommerhuse i Ålbæk
ankomst - afrejse please wait
Haus mit Meerblick an der Küstenstraße auf Als-Kegnaes

Midt mellem Skagen og Frederikshavn langs den nordøstjyske kyststrækning ligger det tidligere fiskerleje Ålbæk. I dag har Ålbæk både en fiskeri- og lystbådehavn, der tiltrækker både lokale såvel som feriegæster. Områdets sommerhuse ligger i et hedelandskab, hvor den gode afstand mellem husene sikrer privatlivets fred.

Map

Lej sommerhus i Ålbæk - mellem strand og hede

Har du vanskeligt ved at beslutte dig for, om du vil leje sommerhus på Nordjyllands østkyst eller vestkyst, så er Ålbæk et godt bud! Fra sommerhusområdet, der ligger ud til Kattegat, er der nemlig ikke mere end 15 km til Skiveren Strand, som ligger i Kandestederne ved den Nordjyske Vestkyst.

Sommerhusene ligger i tre forskellige områder: Napstjært, Lodskovvad og Bunken. I artiklen vil vi komme nærmere ind på de forskellige områder.

Uforstyrret ferie i det skønt landskab

Områdets sommerhuse ligger som nævnt i et hedeområde, hvor buske og mindre træer omkranser mange af husene. Disse naturlige hegn værner om privatsfæren, og giver sommerhusgæster mulighed for uforstyrret at nyde livet omkring sommerhuset.

Sommerhusene i Ålbæk ligger i de allerfleste tilfælde tæt på den hvide sandstrand, der som et tæppe breder sig ud mod Kattegat. Stranden, der er fyldt med små fine strandskaller, er et paradis for dem, der holder af at samle konkylier og muslingeskaller, såvel som dem der allerhelst vil bade i solen og det salte vand.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ålbæk

Her hersker fred og ro

I Ålbæk er der ikke den samme summende sommerferiestemning, som du kan opleve ved flere andre af de nordjyske kystbyer. En charmerende, rolig atmosfære kendetegner den lille havneby, hvor et par enkelte butikker og restauranter, det kreative værksted Art de Mar, der ligger i en af havnens bygninger, og lokalmuseet Simons Raaling på Engvej, er nogle af de lokale attraktioner.

Med lokaltog til Skagen

Skagensbanen løber gennem Ålbæk, og fra stationen kan du tage toget til Skagen eller til den sydligere beliggende by Frederikshavn, som du kan læse mere om i artiklen om Sommerhusområdet Bratten.

Syd for Ålbæk - sommerhuse i Napstjært

I den sydlige del af sommerhusområdet Ålbæk ligger sommerhusene i Napstjært, som er et godt område for børnefamilier at holde ferie i.

Sommerhusområdet ligger et stykke fra den trafikerede kystvej, der blandt andet leder turister til og fra Skagen, og flere stier fører dig fra sommerhusområdet ned til den børnevenlige kattegatstrand. Stranden, der ligger foran sommerhusene i dette område, bliver stort set ikke brugt af andre end de gæster, der bor i husene, og der er derfor godt med plads til at tumle og lege på stranden.

Sjove oplevelser hos Farm Fun

Mellem Napstjært og Ålbæk ligger den kombinerede dyrepark og legeland Farm Fun, som er et paradis for børn og barnlige sjæle. Her er alle mulige slags dyr inklusive ponyer, som gerne giver en ridetur.

Der er også hoppepuder, mooncars og svævebaner til at fornøje sig med, og så sørger kiosken for, at ingen går sultne hjem. Der er også muligt at medbringe sin picnickurv med egne lækkerier i. Farm Fun holder åbent i sommersæsonen, i skolernes vinter- og efterårsferie samt i påsken.

Bo i skoven - Lodskovvad

Nordvest for Ålbæk kan du leje sommerhus i Lodvadskov. Sommerhusene ligger i et skovområde, hvor der kan være op til tre kilometer til stranden. Det kan derfor være en god idé at medbringe en cykel eller leje en hos Hjortnæs Cykler i Ålbæk.

Det er i det hele taget en god idé at have adgang til en cykel, når du holder ferie i Ålbæk. De korte afstande mellem vestkysten og østkysten kan nemlig nemt klares på cykel. Eksempelvis er der fra Lodskovvad ikke langt til Skiveren, der ligger i nærheden af vestkystby Tversted.

På cykel til Vestkysten

Råbjergvej strækker sig fra Bunken og Lodskovvad til Skiveren, der som nævnt ligger på vestkysten. Vejen snor sig gennem et malerisk hedelandskab forbi Råbjerg Kirke. Vær opmærksom på, at der sandsynligvis er modvind på turen mod Vestkysten- til gengæld kan du nyde medvind på hjemturen.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ålbæk

Strandliv i Bunken

I det nordligere beliggende sommerhusområde Bunken ligger nogle af sommerhusene mellem den trafikerede hovedvej og stranden. De øvrige af områdets sommerhuse ligger i det roligere område vest for golfbanen mellem Råbjerg Plantage og Lodskovvad.

I området leder mange stier ned til stranden, der ligger foran sommerhusområdet, men det er også værd at besøge stranden foran Skagen Sydstrand Camping, der ligger nord for området. I forbindelse med campingpladsen ligger en parkeringsplads, en købmandsbutik og toiletter. Det er også muligt at leje cykler her.

Danmarks nordligste golfbane

Golfklubben Hvide Klit, som er indehaver af Danmarks nordligste golfbane, ligger også i Bunken. I forbindelse med golfklubben ligger en café, og på Hotel Hvide Klits Restaurant er det også muligt at få noget at spise.

Oplevelser i naturen

Råbjerg Mile er uomtvisteligt det mest spektakulære naturfænomen Nordjylland Øst har at byde på. Det imponerende område strækker sig i en linje fra vestkysten til østkysten, og den 40 m høje vandreklit rejser hvert år 15 m mod øst.

Gåtur i vandreklitten

Du bør ikke snyde dig selv for udsigten over det nordjyske landskab fra Råbjerg Mile. På vejen mod Kandestederne møder du en stor parkeringsplads, hvor du kan stille bilen. Vil du hellere opleve naturen på vejen dertil, kan du følge cykel- og vandrestien, der begynder nord for Lodskovvad.

Ålbæk Klitplantage

Vest for Ålbæk ligger Klitplantage, der også byder på skønne vandreture. I plantagen kan du besøge en skovlegeplads, et overdækket picnicområde samt en indhegnet hundeskov.

Ålbæk er i det hele taget et godt område at holde ferie med din hund: Den nærværende natur, de relativt affolkede strande og de mange sommerhuse, der tillader hund tilbyder hund og ejer optimale vilkår.

Sidst bedømt Populære sommerhuse Vores mest populære sommerhuse i Ålbæk
til toppen